Friday, December 3, 2010

Blusher Etude ~ Lovely Cookie Blush

Hi girls, how ur friday? besh la tuh, mesti ramai yang cuti Isnin kan ^^, sebab Selasa kita cuti yeeeay ^^...

Dok telek2 blog Fatin Liyana, waah dia beli blusher baru...dari Faceshop..pastu dok teringat aku punya blusher elianto, aku beli july 2009, smpi skrg ada lagi, tapi dh tingal sikit dah ahaha..so memang rasa nk beli baru pas baca blog fatin tuh, ish aku ni jenis terpengaruh sungguh la hehehe....

So masa ari ahad retu, aku berjalan2 di Sungei Wang Plaza, sambil membakar kalori la kononnya kan ahahaha, aku ternampak etude house...Omo!! Omo!! Lee Min Ho hehehe...eh bukan dia ada pun, ada poster dia saja kekeke....

So aku pun singgah la sat kan...mula2 kononnya nk cari face mist, tu pun baca daripada blog ML la nih ^^ dia review face mist yang body shop, tapi aku g cari kt etude ahahaha...

Face mist ni aku xtau sangat kegunaan dia, so aku tanya kt sales assistant(SA) kt etude tu kata, face mist untuk mixerkan makeup kita..so bila dh pakai makeup, spray la kt muka kita, so nnt makeup nampak sekata saja, jadi fewless la kan hehehe...

ok dah puas hati tanya pasal face mist, so aku tanya dia lak pasal blusher...SA etude layan je aku nih...nasib baik aku berkenan dengan blusher ni...dah la pakaging dia menarik...cute n comel..yang paling aku suka, dia punya blush puff dia tuh, comel, dengan ribon2...

kaler blusher ni sama kaler dengan ribon tuh..dia ada 5 jenis kaler, pink, rose, orange, sugar pink and lovely pink..aku rasa yang aku beli ni kaler rose..nnt balik umah check balik hehehe...dalam gambar tu bukan actual kaler pun, pasepa ntah jadi kaler mcm tuh....

oh ya, harganya ialah RM26.90 sahaja, taaaaaaaaaapi.......etude tengah sales sekarang ni, sempena Christmas..so selepas diskaun blusher ni hanya berharga RM18.80 ^^...so apa lagi, aku rembat je la muahahaha....

Aku lum try lagi...sayang..nk habiskan dulu yang elianto tuh...pegi keja aku just pakai eyeliner and lipstick je, takut rasa nk makeup lebih2 ni bila dah bergelar seorang isteri hehe..tapi xbermakna aku comot yer ^^...

So korang tercari2 blusher yang comel dan menarik, Lovely Cookie Blush la jawapannya ^^...ada juga blush yang ada shine, tapi aku xsuka shining2, penuh gliter nnt kt pipi hehehe....

7 orang yang tak busy ^^:

iLa SaHaR said...

memang suka la B nie ngan alat2 make up ... nanti ajar la ye hehehe... nak tag B

http://ila-alia.blogspot.com/2010/12/rupanya-aku-di-tag.html

anita_hanapiah said...

b elianto ok x make brg2 make up dia..

LanaBusyBee said...

kak sha : muahaha, nk sy ajar apa kak?kekeke

nita : ok jer...dia lebih kurang etude, tapi elianto murah sket...saja tukar angin hehe

~IekaZakaria~ said...

nak jugak kakak!

seli said...

Erm sy pon pakai blusher ini. beli ms nak dptkan poster lee min ho ari tuh best dan comel hehe

mirza syazwina said...

cantiknya blusher tu
macam teringin je
comel sangat
hehee

LanaBusyBee said...

mirza syazwina : belilah...pakaging etude memang comel2 hehehe...tapi ntah ada lagi ke x style mcm ni, depa sentiasa berubah pakaging ^^

Post a Comment

Please give ur comment ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...