Saturday, December 4, 2010

Blacberry ka Iphone 4? ermmm

Selepas Nokia express music 5610 tamat riwayatnya, aku berkeinginan nk pakai smartphone...tapi sekarang ni baaaaaaaaaaaaaaaanyak sangat pilihan, sampai rambang mata, cuma sediakan duit saja hehehe...

Dalam keadaaan yang terdesak aku beli nokia model apa ntah RM100 sahaja ahaha...janji boleh call kan...tapi kalau nk sms, adeeh la, memang la tak besh, lembap kot, padan la RM100 je kan hehe...elok hp samsung hubby aku dah pulih (terkena air hujan masa photoshot kawen retu huhu) so aku pakai hp samsung tuh, besh sket nk sms...tapi stil terbiasa mcm pakai hp nokia gak huhuhu..ok2 dah stop melalut, suka nk intro lebih2 la ruby ni ahahaha....

so perancangan aku ialah untuk membeli smartphone...office ada offer untuk pakai blackberry (office tmpt aku keja ni customer setia celcom^^), so boleh la beli blackberry dengan harga yang murah, tapi kontrak 2 tahun la...pakej RM188 sebulan...adeh la...RM188 tuh, aku boleh bayar bil tepon hubby, bil tepon aku, bil tepon mak n abah tau buat masa sekarang ni...memang la company akan cover bil, tapi kontrak 2 tahun tuh...sapa yang tau apa akan terjadi dalam masa 2 tahun kan, mcm2 leh jadi....

Kesedaran ni timbul selepas ber chit chat dengan Ell, thanks ell, u open my eyes more bigger than before ahahaha....so dengan ini aku rasa nk beli smartphone tanpa menggunakan Telco (pakej data dapat tepon)..sebab xmo ada kontrak..ye la, Telco kat Malaysia ni sentiasa bersaing, sentiasa memberikan yang terbaik tuk pelanggannya, so kadang2 derang ada buat promotion, so sebagai contoh la kan, kalau kita tengah pakai pakej data RM104, tetiba telco tu dia buat promotion, jadi RM68 je sebulan dengan capaian kelajuan yang sama saja...so rugi la kan, nanti kita nk tukar ke pakej yang promotion tu susah sebab pakai yang sekarang ni ada kontrak, kang kena penalti huhuhu...(erk korang paham x apa yang aku cuba nk sampaikan? muahaha buat2 paham je la yer kekeke) tapi kalau aku pakai dengan telco pun, aku amek yang murah (ok nnt aku tulis entry review pasal pemilihan telco berdasarkan penggunaan kita)

samsung galaxy S? samsung galaxy ni pun besh..aku tengok review dalam blog ariffshah ni, mcm besh gak, owh jatuh chenta la huhuhu
iphone 4? owh, memang idamanku huhuhu..akak aku kata, alang2 nk pakai smarphone, pakai iphone terus..tapi dia ada plan digi n maxis sahaja, tengok la, aku rasa nk buat bagi boleh pakai celcom gak hehehe, so xyah la aku ada dua no kan hehehe....
Blackberry torch ? rasanya blacberry ni tolak ketepi dah..xdaknya nk berbbm2 ni ha..ym ada, on ym sudah ahaha....lagipun slide, kang jadi mcm nokia xpress music aku tu ha huhuhu...

Opismate aku pujuk suh pakai je blacberry yang opis offer tuh, sebab senang derang nk cari aku, nk emailkan aku..ececece, senang nk check email suh buat keja time cuti la tuh hehehe....

so dah aim iphone 4 dan samsung galaxy je ni...BB dah tolak tepi dah...tengah dok pikir lagi ni nk pakai telco apa huhuhu

5 orang yang tak busy ^^:

Liza said...

i'm craving for an ipad, tringin sgt!

Blur said...

pakai 3310 jek... senang nak call ngan sms... lg satu senang kalo kene kejo ngan anjing tinggal nak baling jek... kalo enset mahal2 nie pergh sayang wooo...

Cik Ima said...

vote fr iphone 4!
heheheh

cik selamah kundang said...

aku pakai henpon bodo balik sbb PDA rosak.iphone or BB memang hantaran nanti.muahahaha

Ogy said...

mama tak paham sgt beza2nya...hahaha evolusi hp ni terlalu derass le..x semopat nk khatam pasal ni..dh kuar yg tu....sudahnya mama setia dgn hp cap ayam ni...

tp kalo ade budget eloklah tukar yg mahal sket...biar berbaloi2 kan...sekali tukar puas ati dah..

Post a Comment

Please give ur comment ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...