Sunday, December 12, 2010

Mana leh amek kad kawen Lana laaaaaa.....

eh tetiba nk bercerita pasal kad kawen lak ahaha...padahal dah kawen dekat 6 bulan dah Alhamdulillah ^^...

Alkisahnya mcm ni...hari jumaat, ada customer lana call..mintak tolong buatkan satu benda ni...alih2 tengok, derang punya portal dapat 5 bintang...cayalah ^^...sejuk hati dok buat keja hehehe..tetiba customer tu mintak templete kad kawen lana...aik2...mana leh...

rasanya lana xbercerita pun kot kat dalam blog ni pasal kad kawen lana...klu ada tu, xdak la plak tunjuk kad sepenuhnya kan...

kad kawen ni, lana design dengan penuh kasih sayang ceeeey ^^...mula2 ingt nk buat satu side saja, side tuk hubby dan lana asing2 la kan...sekali bila g tanya printing, rasa lagi jimat buat dua side terus....

lana amek masa dalam sebulan gak nk design kad ni...pas amek masa dalam 2 minggu tuk printing dan siap suma...lana sangat puas hati..memang tercapai la impian lana nk buat kad kawen sendiri ^^...

tapi ada lak customer nk mintak templete kad kawen lana ni huhu...mana boleh, kalau nak kena la bayar, lana design sendiri okeyh huhuhu...penat ooooo...

korang nk tau kos kad lana ni berapa? kertas tu xdak la yang keras pun..ye la buat keras2, bg orang2 kampung, last2 buang jugak kan...mak and abah bgtau, orang kampung dok kata cantik la kad ni...miahaha kembang nih ahahaha...bajet je tuh sebenarnya.lana xnak membazir...

kertas kad ni jenis licin, ala macam kertas iklan tu...xdak la keras sgt, xdak la nipis sangat..ok2 je la....harga nya kalau 1000 keping RM480, tapi kalau 2000 keping RM640...ha murah kan...so lana amek 2000 keping tuk lana share dengan hubby...sebab tu lana buat dua side terus...sure korang rasa macam banyak kan..padahal habis je kad tuh hehehe...

rupa depan kad

bahagian peta..peta ni pun lana design sendiri, tapi berpandukan peta daripada kad kenduri orang kampung la yer hehehe

ni bahagian dalam pulak....

so, pada korang yang nk mintak lana designkan ikut korang punya taste, boleh la emailkan pada lana firbee@gmail.com...korang cakap je nak kaler mcm na, semua boleh ^^


2 orang yang tak busy ^^:

shima said...

mmg santek kad neh..lg santek sb design sendiri...

LanaBusyBee said...

makasih shima ^^

Post a Comment

Please give ur comment ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...