Saturday, April 5, 2014

Casing Comel dan murah ^^

Comel tak casing hp aku ni? Abaikan model terlebih interframe tu hahaha...

Sebenarnya dah lama aku dok mencari casing yang getah ni...nama dia Soft Silicone....boleh di lentur...texture dia macam getah tu ha...aku berkenan sebab dia boleh protect kalau terjatuh ka kan, sebab dia getah, so xdak la terkena LCD hp kita...

Lagi satu design dia sangat comel hihihihi....Nak beli kat mana? sila la like page ni ya Casing Hp Terkini
Harga yang ni aku beli RM38 kalau tak silap...huish memang puas hati ^^...ada lagi satu, nanti aku upload lagi ^^

Thursday, March 13, 2014

Cara berpantang caraku ^^

Tiba-tiba terlintas nk tulis pasal ni sebab my SIL la hahaha..ok i tell later ok, so kena la baca sampai habis ^^

Macam-macam orang dok kata, udang tak boleh makan, nanti gatal...ok, aku mengaku yang tu, sebab seafood kan...tang ayam, abah aku plak marah tak bagi makan ayam, gatal jugak katanya, tapi nurse kata tak pa...so aku makan masa kt hospital, hari kedua kena bedah, ok ja, kalau tak makan, takkan aku nak makan nasik kosong dengan sayur bayam ja kot? muahehehe.....

so sepanjang aku berpantang kt rumah, memang ayam ja la, ayam goreng, ayam sup, ayam bakaq...ayam goreng? ada orang kata, tak leh makan yang beminyak...aku bedal ja weh muahehhe..tapi kalau yang sejuk2, yang berangin, contoh macam tembikai, nangka, air teh, memang la tak berani...laksa pun tak boleh, jambu pun...kalau dok makan ikan kering, mana la nak mai zat tu kan...asalnya aku ni bukan makan sayur hijau, macam bayam dengan sawi...tapi sejak kena dok hospital, sebab lapaq sangat kot, habis licin aku makan hahaha...padahal sebelum ni tak lalu sangat...eh ni ok plak...elok dah start makan, so maknanya, dah boleh makan sayur hijau la hoyeaaaah ^^....ada hikmah gak kena dok hospital ni kan hahaha boleh lak mcm tu kekeke....

haritu, masa sembang2 dengan biras dan SIL aku...aku tanya la cara depa berpantang macam mana? aku ni dengan tak pakai stokin dah ha, kecuali malam sebab sejuk... biras aku kata masa berpantang anak first dia, dia sampai kena admit hospital, sebab kurang air dalam badan...ye la, orang tua2 mana bagi minum air banyak2, takut nanti berair kt bawah la, padahal takut nanti selalu dok ulang alik terkencing, so jahitan lambat sembuh...kita kan menyusu, mau kena cuaca kemarau macam la ni, lagi lah...aku minum sehari 5 liter kot, tapi bukan sekaligus 5 liter, sikit2 la...antara malam kul 12- pagi dah 2 liter, pastu sepanjang siang hari 3 liter, panasnya, tambah lagi lepas menyusu, berpeluh2 aiiiih....orang kata minum air banyak nanti buncit...aaah buncit belakang kira, janji susu anak aku cukup untuk dia hehehe....

SIL aku menyampuk, dia kata dia pun tak pantang betoi2...dia kata hari 17 berpantang dah makan ais kacang, dengan jagung, dengan cincau, dengan kacang hitam, ohoooi, dia kata ok ja, anak dah 4, semua dah besar, paling bongsu dah umur 19 tahun...aku tak berani lagi bab2 ais ni, sebab boleh rasa lenguh2 badan...suami aku bagi pendapat, dia kata, macam mana orang putih berpantang? mau kalau musim salji, kan air yang tak dok dalam peti ais pun sejuk kan, mesti depa minum ja air sejuk....hahaha aku kata, depa jerang air la, minum air panas...macam la aku ni kenai depa wakakaka....

Ada satu pagi tu, aku dah jemu makan biskut kering dengan susu...tekak pun tak nak pi dah....ada bahulu...aku tanya mak aku, bahulu boleh makan dak? mak kata tak boleh, sebab ada telur...nanti gatai...hoh, aku curi2 gak amek makan...so far Alhamdulillah...xdak masalah apa2..tak gatai...ada gak aku curi makan udang mihahaha, sebab haritu kezen aku buat aglio olio, teringin sangat dah...mak aku kata, memang la, iblis dok hasut tu....erk....So far tak gatai pun...

burger pun aku dah belasah, tapi ayam la...harini dah masuk 34 hari....masa checkup sebulan haritu, nurse kata luka czer dah elok dah, dah bercantum pun...Alhamdulillah....tak la susah mana nak jaga jika bersalin czer ni...mayb sebab aku dok amek supplemen shaklee gak kot, memang sangat membantu....naik kereta, terhentak, dah tak rasa sakit dah....cuba sekarang dok rasa sakit kt pinggul tu...ka kesan daripada epidural? xleh duduk lama2, rasa lenguh...so sapa2 ada mengalami masalah ni? boleh drop komen ^^




Sunday, March 9, 2014

Mcm mana nak tau baby girl or boy masa pregnant?

Ha tudia...tajuk entry kemain panjang lagi hehehe...ok, ni dari pengalaman la kan...aku teringat lagi, masa awal pregnancy, kawan aku tgk aku selekeh ja, dgn xberbedak, memang x melawa lak...dia kata "hg ni mesti dpt anak lelaki ni, selekeh...aku dulu mcm hg la" ok kawan aku tu dh dua org anak, dua2 lelaki...so aku pun iya kan ja la, sedangkan instinct aku kuat aku kandung baby girl ^^
Masa sebelm aku tau aku pregnant, aku teringin sangat nak makan yang masam2, buah mempelam putik la yg aku cari...dah la kt pokok rumah aku xdak buah...terpaksa pi cari kt stesen bas shahab perdana...mula2 husband aku malas nk layan kehendak aku, tapi bila tau kata mengandung,sanggup tuu hehehe...dia kata,oklah mengidam mcm ni ja, jangan yg pelik2 sudah...ada kawan aku kata, kalau suka makan masam2 anak lelaki gak...tapi masalahnya awal pregnancy ja, bila mai tang tgh2 hujung 2 pregnancy, xteringin langsung pun...pelik kan...padahal kalau asam prune tu mmg fav aku la tu...
Boleh dikatakan sepanjg pertengahan dan hujung pregnancy aku nak makwn yang manis2 ja..nak makan kek lah, coklat lah, puding lah,aiskrim lah xpadan dgn ada GDM hahaha...tapi aku makan satu sudu ja pun dah puas sangat2 dah...
Pastu suka makan western food...chicken chop la yg paling aku suka...
Tu bab makan, bab nk alergik dgn seri muka plak...muka aku xberseri langsung kot...dengan kusamnya...dengan naik jerawat lah, ruam2 lah, dh la xleh pakai bedak or foundation, ya la,at least boleh la tutup sikit cela2 tu, sorry ok, xboleh..nnt bila berpeluh kulit muka aku akan jadi gatai2 ya amat, pastu naik merah mcm melecur tu...dah la pedih huhuhu....tu kawan aku kata, klu muka xdak seri, anak perempuan lah tu...
Tapi teringat kt exopismate aku dulu, dia suuuuka sangat makeup, melawa ja, dpt baby girl...hurm...ikut org jugak kot kan...
Ada jugak yang tgk dari kandungan, kalau bulat perempuan, kalau lonjong lelaki...ada yg teka dari perut aku ni perempuan...ha betoi la tu..ada yg kata lelaki hehehe..paling xleh blah, pas aku bersalin, minggu lepas, lepas pi klinik, kami suami isteri pi cari stroller, pastu pembantu kedai tu kemain la nk tolong pilih stroller..siap tanya utk girl ka boy?pastu dia kata tgk mcm boy...hahaha aku gelak ja, aku kata sy bersalin dah la, baby girl, ni perut ni xdak baby dah hahaha...nmpk sgt mcm ada baby lagi...woooi perut aku ni, xmengndung pun mcm mengandung hahaha..kulit tebai weh...lagi2 czer, bila nk bertungku dan pakai bengkungnya kaaan? Hehehe...xpa2 aku xmarah pun kt budak tu..mmg perut aku mcm ni hahaha
So xleh nak jangka...apa yg kita alami masa pregnant ni sebenarnya adakah tanda2 baby girl or boy? Xla kot kan...ikut nasib la kot naaa...so apa pendapat korang?

Saturday, March 8, 2014

Our Bundle of Joy ^^

Alhamdulillah...harini fathia dah cukup sebulan...pejam celik pejam celik satnya masa berlalu..please time, don't ticking tooo fast huhuhu...

Macam2 dah peel dia skrg ni...baru sebulan kot..boleh dia terkejut masa dia poo poo, pastu nangis hahaha..nangis lak style jerit, jerit sekali ja,pastu diam, pastu jerit lagi hahaha..skrg ni nk merap ja,nak diriba, kang letak kt tilam dia, sebek =(, angkat ja lena, amboi demand aih cik fathia? Apa2 ja la syg oi...ibu tetap enjoy setiap moment ni syg...

Best kan jadi ibu..ish rasa mcm nk jadi fulltime housewife ja hukhuk

Sunday, March 2, 2014

Kami Histeria

Dah lama rasanya tak review filem or drama kan..ok meh kali ni nk review filem KAMI HISTERIA ni...

sebenarnya aku baru pas subscribe filem ni kt astro first...ha la xkan nk pi tgk kt wayang pulak kan hehehe...

filem ni pasal band yang baru nak naik
.macam mana depa nk hitkan lagu depa..tapi apa kaitan cik lang (lakonan fazura) dalam ni? kena la tengok naaa hehehe...

serius aku suka jalan cita ni...ada lawak, ada seram gak..tang seram tu meremang gak weh hahaha...eh kalau xlawak, xkan aku boleh gelak kan hahaha...tapi gelak kontrol la, tertetas benang jahitan perut aku ni naya ja muahehehe...

ni baru pas tgk ni...rasa xpuas lak..nasib baik beli kt astro first ni smpi 3 hb 4, so esok lusa leh tgk lagi muahehehe
..

eh sikit plak reviewnya?? sikit dh la, yang pasti memang best bg aku..aku bg ⭐⭐⭐⭐⭐ hehehe

rasanya pengarah dan skrip org yg sama dari drama gol n gincu, pisau cukur, dgn instanbul aku datang...kot je la, malas nk research..sbb cerita yg catchy..xjemu lgsg masa filem tu tgh dok tayang...nk pi dapuq pun rasa syg, takut terlepas scene hahaha..over sgt kaaan ��

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...