Thursday, December 30, 2010

Gelang mas kahwin hilang wuwuwuw

Sedihnya laaaa...harga emas sekarang ni dah la mahal...adik aku baru g beli cincin tunang dia, harga emas 1 gram RM157 tau , omo omo sangat mahal, tingat kakak aku kata, dulu dia beli cincin tunang dia 1 gram baru rm120 lebih2 huhuhuhu....

Baru2 ni (xla baru kot, awal muharram retu), gelang emas aku (beli daripada duit mas kahwin) hilang!! huhuhu...

Kisahnya mcm ni, hari selasa tu aku tetiba ja jadi rajin (cuti, masa tu kt kg)..aku basuh baju, kemas bilik, sidai baju, buat hantaran tuk adik aku, pi pasar malam etc...

sampai la mak aku teguq, "hang memang tak pakai ka gelang kawen hang?", terus aku terkejut, aaaaaaaaaaaaaa gelang jatuh lagi....seriusly, kiranya ni kali ketiga jatuh, dan bukan jatuh depan mata aku aaaaaaaaaaaaaaaaa...tapi xrasa sedih pun..sebab aku rasa mcm boleh jumpa ja (boleh lak ek rasa macam tu huhuhu)

sebelum ni penah jatuh kt dalam bilik air, so aku sedaq dan nampak, g dah sambung balik ken rm20 huhuhu..pastu jatuh kat atas tilam, masa aku sakit perut, nampak jugak, g sambung kena rm15 lak huhuhu..teruk la kan macam tuh...

k sambung balik kisah yang hilang...mak aku pun call la kawan dia yang pandai menengok benda yang hilang ni...kawan dia kata, ada ja dalam rumah tu..semua orang pun sibuk la mencari kan..yang hubby aku lak, dia dok rasa jatuh masa kt pasar malam tu ja..aku lak tak yakin jatuh kt ctu, tapi x mustahil kan...

dah la malam tu gak aku nk balik KL, time sedaq tu dah kul 9.30 malam, bas aku kul 11.30mlm huhuhu..kalut la gak mencari kan...pastu hubby aku kata nk g cari kt pasar malam, sambil bawak toslet....

aku dengan adik aku dok mencari dalam bilik, adeh la, serabut kot, sebab aku xkemas baju lagi nak balik KL huhuhu....dalam 20 minit mcm tu, dengar bunyi motor hubby balik...(dia balik dari tapak pasar malam tu la)

seriusly aku xrasa sedih pun, sekali hubby dok tayang2 gelang tu kat aku aaaaaaaaa Alhamdulillah....jumpa gak,terjumpa kt atas rumput kt tempat hubby parking motor masa pi pasar malam dengan dia...pas pada tu, aku bertekad nk trade in gelang mas ni, tambah duit mas kawen yang ada baki lagi, buat yang tebal sket la, xmo la yang kosong tapi putus ja, sayang oooo huhuhu...dah la duit pemberian hubby, sangat berharga tuh huhuhu....

awak yang selalu merunsingkan saya huhuhu

4 orang yang tak busy ^^:

Rosmariza Abdullah said...

wes,aku sokong>>hang trade in yang elok cket..x yah nak slalu repair..skali sambung balik dah rm20...rugi wooo

Rosmariza Abdullah said...

wes,hang tak gtau pon hilang kat mana? cui pidut jumpa kat mana??

anita_hanapiah said...

tambah duit sikit p amik yg br..2 naseb bek jumpa kalo x putih mata la..

mNa said...

hi..sy baru first time baca blog awk ni..just nk bgtau..gelang kahwin kita samaa..kekeke..

Post a Comment

Please give ur comment ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...