Sunday, January 23, 2011

Muka berparut jerawat? Gunalah Bedak Herba Berubat Bunga Tanjung - Part 1


Macam2 produk dah lana cuba...daripada sabun susu beras, loreal double effect, smpi guna sabun Tia Amelia kembali dan sekarang lana try Bedak Herba Berubat Bunga Tanjung lak...

Adik lana la yang bagitau dia guna bedak ni...muka dia serius xdak parut2 jerawat dan jerawat2 lagi dah..(dulu dia la muka paling comot sekali hihihi sorry dik) sekarang, lana lak ratu muka comot, penuh dengan bintik2 hitam, dan mcm taik lalat Datuk Sharifah Aini dah huhuhu...(sebab tu lana beli bb cream, nk sembunyi cela2 di muka huhuhu)

Lana beli bedak bunga tanjung ni kt Mydin Wholesales, kt Mydin mmg stokis yang sah la yer... (kalau nk tau lebih lanjut ramuan bedak ni, pi baca kt website dia http://www.bungatanjung.com.my ), bau dia mcm bedak orang dalam pantang tuh huhuhu, tapi ok je la..nak cantik kan, kena la tahan huhuhu...

Satu paket harga RM2.00 saja di Mydin yer, kt tempat lain lana xtau la bopa ringgit...mula-mula cara pakai bedak tu mcm ni:
  1. letakkan sedikit air di telapak tangan
  2. tuangkan serbuk bedak bunga tanjung di telapak tangan yang ada air tuh, gosok2
  3. letakkan pada muka....gosokkan perlahan2 pada muka seperti memakai scrub...
  4. untuk kesan yang lebih elok, biarkan bedak tu di muka sampai la kering
  5. pastu basuh dengan air suam (lana memang malas nk jerang air, so guna air biasa je huhuhu)
  6. lap muka perlahan2
dan korang akan rasa sendiri kelembutan muka korang..serius rasa lain sangat...lana baru sekali pakai, nanti dah ada perubahan yang boleh di share, lana akan kongsikan dengan korang ek, jangan risau...

p/s : ada sesetengah orang jadikan bedak ni sebagai cleanser, daily usage la kan...tapi kena pakai moisturizer la yer, kang takut muka kering..so selamat mencuba ^^

10 orang yang tak busy ^^:

NoRaiNi aHMaD said...

rubyyy.. betui betui betui.. aku mmg dh guna bedak ni since masa belajar dulu lg..mmg rasa kulit halus jaa... tp sejak dh kawen n ada ank ni, x rajin dh pakai..kalu rajin ja pakai.. hahaa.. tp alhamdulillah muka aku jenis x dak masalah sgt.. cuma sejak pregnant kali ke-2 ni, kulit muka cm kering sikit n aku pkai je bedak ni waktu malam.. ok je.. :)

.shazanat. said...

serius??nk try la..memg nk cari yg bole ilang parott pn..n jerwt skali..

LanaBusyBee said...

ani : ye ek? ptt la muka ang tulus mulus bersih ja ^^...

shazanat : try2..muka lana pun dh ada kesan, nnt lana upload pic terbaru ^^

seli eonni said...

sy ade gak pakai ms study dulu yela ms dulu cr yg murah2 ja. hehe bau die agak menusuk kan. cm org dlm pantang kan kan.
tp br nih jumpe kakak sy die bising kulit muke sy teruk berlubang2 rs blk kang kene cr kat mydin la. kalo x jumpe mintak kakak yang adik die akan keje mydin beli ek hehe

Anonymous said...

saya dah pakai bedak ni dah lama,ada sepuloh tahun kot,kadang beli kadang x beli. bedak ni bagus untuk exfoliate muka,buang2 kulit mati,dan sape2 ada masalah blackheads yang tegar,boleh cuba.blackheads akan berkurangan dan muka akan bersih sikit.pastu kalau badan senang berkudis pun bagus,time mandi tu sental la mana2 yang patut.kulit akan nampak bersih.cuma saya takleh tinggalkan on skin lama2,saya rasa miang.tapi produk ni mmg bagus,100%natural

miina nasri said...

akq,sz pown ad try. .makin bkurg skit parut jerawat sy. .sy akn truzkn smpi ble2

Anonymous said...

Baru 3 kali pakai tp da bleh nmpk prubhan yg positif..ni hasil iklan u la.txs ye.

Anonymous said...

ambo nk g beli loni jgk..huhu thanks..

Anonymous said...

Di penang da jual? Kat mana?

Anonymous said...

sy pon pguna setia masker /cleanser/scrub bunga tanjung tu....memang terasa licin jer muka....

Post a Comment

Please give ur comment ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...