Thursday, August 19, 2010

Aku saaaaaayang dikau

Kau lahir pada Disember 2007...tapi the exact date aku tak tau la brapa haribulan..

Masa tu, kau mahai bukan main lagi...Aku dengan bf aku (yang skrg dh hubby yer ^^) memang tergila-gila kt kau...bf aku masa tu memang beria sangat nak kan kau, tapi dia dah beli yang baru...dia tak mampu nk memiliki kau...so dia la suruh aku beli kau...dia memang macam tu =.=

Tapi sekarang kau dh tak di jual lagi...ada lagi model yang lebih besh dari kau...besa la, mengikut peredaran semasa kan....

Ok berbalik pada kisah kau...aku masa tu, baru ja keja 5 bulan...dan baru saja confirm...pekerja cemerlang, haruslah confirm awai (konon-konon ahahaha)...

Dan aku sangat terseksa sebab aku tidak mempunyai alat perhubungan yang bebetul memuaskan hati aku...so bulan 12 tahun tu, aku sambar la kau..walaupun aku tahu, aku akan di marahi jika memiliki kau, sebab aku dah ada samsung yang hanya boleh membuat call dan msj saja huhuhu...

Balik rumah, aku sembunyi2kan dikau...aku siap letak dalam plastik baju bf ku..hatiku memang meronta-ronta untuk membuka dikau...dan membelek2 dikau...stendet la kan kalau dapat hp baru..tapi niat aku terpaksa di matikan kerana bimbang mak abah aku tau...

dah pukul 12 malam, barulah aku membelek2 dikau bersama-sama adik ku di dalam kelambu wahahaha...memang main sorok2 la...

akhirnya di ketahui juga oleh mak abah aku setelah beberapa bulan yeeehaa ^^....

pernah juga sekali kau buat hal, lcd screen kau tak nak berfungsi...nasib baik kad hayat kau masih ada lagi...memang free of charge la...masa tu aku dah terasa kehilangan dikau selama 2 minggu..tapi akhirnya dikau berbakti padaku tanpa henti2..

berulang kali juga dikau terjatuh..maaf, aku tidak segaja...dan dikau sangat tahan...

lama kelamaan slot memory kau pulak yang buat hal...dan aku tak kisah jika tiada memory...aku boleh lagi pakai dikau...tak penting pun bagi aku..sebab aku sayangkan kau....

Julai 2010, aku agak, dikau sudah tidak dapat menampung lagi perkhidmatan dikau...kau  buat hal...kau tak mau padam jika aku tersalah tulis sms..aku tekan kau kuat-kuat..tapi kau tak mau jugak...oh....kau jangan la membuat hal di waktu-waktu aku kekurangan kewangan ini...

kau tau, semua orang dengan blackberry mereka, dengan iphone mereka, dengan telefon touch screen mereka..harga mereka lebih kurang semasa aku membeli dikau 3 tahun lepas...sebab tu aku saaaaaayang kan kau....aku xdak pun nk tukar kau, pakai yang lebih canggih, sebab aku sayangkan kau...

Tapi, aku faham, agaknya sudah lama kau berbakti padaku....kau sudah tidak larat, dan mayb kau hendak berehat...ya ya aku pasrah jika dikau tidak mahu berbakti lagi padaku...tapi jangan la sekarang tau....

ni la dia nokia express 5610 aku...kesayangan ku...

Aku bertekad, selagi aku boleh gunakan dikau, even hanya boleh membuat call, aku akan terus gunakan dikau sehingga dikau menunjukkan screen hitam dan tak boleh on lagi....ooohhhh

6 orang yang tak busy ^^:

Mohd Naim said...

hoho!! sedih dan romatiknya..takpe, norkiah 5210 aku dulu pun, aku pakai 5 tahun baru tukar then motorkola pulak 2 tahun,then soni takhensem 2 tahun..then skrang beri hitam xtau la berapa lama..huhuhu!!

paling aku sayang, cik norkiah la..

kak seli said...

huhu dah tiba masanya tuh kene beli baru. jom tunggu offer blackberi huhu

LanaBusyBee said...

naim : lamanya hg pakai norkiah tu...tahan kan...

kak seli : xmo la kak, sy xminat blackberi, sy suka iphone lagi..takpun sy nk beli samsung je kot..xpun norkiah lagi hehehe...

~ miss femme fabulosity ~ said...

Beli tahun 2007 ? Sampai la nie dia berbakti ? Bagus betol cik kiah u bee . Panjang hayat dia .

Cik kiah kesayangan I yg berwarna merah , bercermin , flip lagik .. dah meninggal october 2009 . Sedih sgt sgt sgt sgt ... Tepat I bukak braces , dia pon mampos (T__T)

Dia mcm tau tau ja I pergunakan dia sbb senang nak tgk cermin , nak check gigi =D

Skrg , Cik Kiah version lagi pulak menggantikannya . Alhamdulillah . Takde problem :D Performance tip top !

LanaBusyBee said...

a'a lama kan...syg tau..u mmg peminat setia cik kiah ek? u ni mcm hubby i, suka cik kiah je hehehe...tu la kan, i ingt nnt pakai cik kiah je la, xyah nk ber pin segala bagai kan...

anita_hanapiah said...

ruby:kita 1 masa dulu guna benda yg sama...syg sgt...sgt2 la tahan...4thun gak la..jatuh jgn ckp la..tp mmg 5610 ni best..last skali smpai xbleh on..br la tukaq...tp still ingat lg..

Post a Comment

Please give ur comment ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...