Sunday, June 5, 2011

Retak Seribu- Begitu jugaklah retak hatiku wuwuwu

Hi hampa!! sorry sangat2, lana baru sehat daripada demam dan cuti yang panjang...omo, cuti kawen ka? ahahaha, xla adik lana yang kawennya, lana pun tumpang la amek cuti sekali, sebab annual leave banyak sangat hehehe...

start 25 hb 5 lana dah cuti sampai Isnin sepatutnya, tapi jadi selasa sebab benda emergency huhuhu..apa yang teruk sangt sampai amek EL kan? ok2, mai lana nk habaq mai hehehe...

24 hb 5 tu, lepas keja saja, berdesup lana dan adik lana balik umah, mandi manda angkut barang, bertolak balik kg...dalam pukul 7 gak la baru bertolak...jem toksah hengat la kt jalan duta tuh huhu...xpa sabaq ja...lana drive smpi bukit gantang ja, pastu dah xlarat nk celikkan mata, lana bagi adik lak yang drive, nasib baik dia boleh drive, kalau dak, memang singgah tidoq dulu hehehe...

kami sampai kt kg dalam pukul 1 pagi...oklah tu kan...xde la laju2 sgt pun..tapi lana tidoq sorang2 gak, sebab hubby kat rumah dia huhu(T_T), sedey rasa...disebabkan lana ego tak mau balik umah MIL huhuhu...(ada kisah di sebalik ni, nanti la lana cita yer hahaha)

so hari rabu pagi tu, lana dah start busy bawak mak pi beli barang, amek kuih muih segala bagai la..mlm tu baru la jumpa hubby dan balik umah MIL...

hari khamisnya pulak sibuk dengan goodies bag adik...adeh la, lotih eden, maunya tak, ada seribu lebih brown paper bag nk kena siapkan, lenguh dah badan2 ni ha...bilik lana pun mcm tong kang pecah ja lagi huhuhu...orang kampung pun dah datang dirikan khemah kenduri..oh ya, kampung lana, masing pakai geng pakatan kg, atau orang panggil rewang ^^

hari jumaatnya,  abah lana ada pinjam baby blue lana...so kasi je pakai, abah sendiri je pun, bukan orang lain kan...selaki tgh hari tu hubby lana nk pi solat jumaat (amboi kemain yer bang nk pi semyg jumaat naik keta , putera lilin la tuh hehehe), sekali, hubby lana panggil lana..."b, mai tengok cermin keta ni"

lana pun lari la pi tengok, sekali adeh  haaaaai, rasa nk luruh jantung, " aaaaaaaa nk buat mcm mana ni??"
hubby kata, jangan la teriak hahaha, mana ada teriak (nangis) sayang oi, cuma meraung hahahaha....

hampa nak tau apa jadi? tengok ja la kat bawah ni ha huhuhu.....

retak tak hati korang kalau jadi pada keta korang? huhuhu cermin sisi sebelah kanan...nasib baik cermin sisi, mau kalau depan? kopak lana huhuhu, dah la tak gaji lagi....so lana lupakan dulu pasal cermin tu, sebab memang dah tau hari Jumaat kalau di kedah, kedai memang tutup huhuhu....
esoknya sabtu, dah kenduri adik, mana sempat nk cara lagi dah dengan keta, hubby pun selamba ja bawak baby blue ni pegi amek cendol dua tong hahaha, kental la baby blue...lana seriyau gak kalau dia relai kan huhuhu...so abah lana kata, dia ada kawan yang boleh tolong pasangkan, tapi kena order dulu la barangnya....

Ari ahadnya pulak, kami menghantar rombongan pengantin ke kenduri sebelah lelaki pulak...so memang la tak sempat nk pi hantar kedai...rumah pengantin lelaki kt kulim nu ha, amek masa 2 jam gak la dari alor star...dalam perjalan, dok bunyi jugak serpihan kaca-kaca masuk dalam celah2 pintu tu, tapi cermin tu tak relai lagi, sebab ada tinted kot ek...abah lana kata, dia dh pesan pada kawan dia, kawan dia pun dah order cermin dan, so sabar je la menanti esok huhuhu

keesokkan harinya, cermin tak sampai2 lagi ni....adeh la, tensen dah lana ni...dah la bangun pagi2 hubby tak dak, dia balik umah mak dia, lama lak tuh, bukan tak bagi balik umah mak dia, tapi keta lana ni mcm na? lana dah la x bergaji lagi huhuhu...rasa sangat tertekan di situ huhuhu.....hubby balik umah lana, terus berdesup bawak baby blue, tak bercakap sepatah pun dgn lana, uwaaa dia marah lana la tuh huhuhuhu.....

dan terpaksalah lana amek EL esok harinya....hari selasa barulah boleh balik KL dengan hati yang tenang dan dah bergaji hahahaha....

dan harga satu cermin sisi untuk baby blue ialah RM150 termasuk upah pemasangan...hubby lak lupa amek resit, adeh la hubby ku ni...kalau tak boleh check dengan insuran, kalau dia cover, boleh la claim kan huhuhu, xpa la, hubby yang bayarkan kekekeke.... dan ayat pedih hubby "ha pi la balik KL, dan balik sgt" wuwuwuwu (T_T) kejam, kejam....

p/s : tq sayang, tolong b huhuhu...klah, janji kali ni b xmo dah kejan2 abg lagi, tapi mcm xleh ja xkejan hahaha, kang nanti abg lupa, memang lelaki mcm tu kan, bila ada isteri depa rasa mcm isteri ni reminder depa hehehehe....

moral of the story : jangan nk bayangkan di alor staq ni mcm kt KL yer, barang spare part susah nk dapat, abah lana kata, benda mcm ni jarang jadi, so kalau nk cari susah la sket huhuhu( ok, itu ayat untuk menenangkan hati anaknya hahahah)

0 orang yang tak busy ^^:

Post a Comment

Please give ur comment ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...