Wednesday, June 15, 2011

Maksud busy bagi Lanabusybee ^^

Apakah yang menyebabkan lana menjadi busy? ye la, asek selalu busy ja kan, smpi nama blog pun lanabusybee (busy like bee la tuh ^^)

ini ada la sikit penerangan busy yang positif dari konsep lana hahahaha
  1. Busy buat kerja harian di pejabat ^^ - oooh yang tu amal ibadah, busy buat keja, sedar2 dah dapat  gaji bayar hutang hauhauhau...
  2. Busy menonton drama korea ^^ - muahehehe yang ni memang busy pun kekeke, busy la tuh, tgk drama korea, dah memang minat kan...so kena la busy
  3. busy buat cotton flower brooh ^^-  untuk pengetahuan blogger reader sekalian, lana memang suka buat cotton flower brooch ni, boleh dikatakan hobi dah la...so kalau ada orang order, secara x langsung lana jadxi busy buat benda ni nk belek2, memang remeh temeh, tapi lana suka!!! hampa boleh tengok kt cni yer kalau nk cuci2 mata, alang2 cuci mata, cusi purse la sket hehehehe... 
  4. busy melayan suami - omoo, yang ni memang busy kalau lana balik kg saja je la kan...al maklum la, kami kan pjj hukhukhuk...so masa sepenuhnya di tumpukan pada hubby saja, xdak masa sangat nk online2 fb ni ha, nk main game pun jarang...kitaorang lebih masa bersama keluar rumah kawan2, shopping dan sebagainya...ni pun lana update blog masa hubby p keja (ahad kan kedah keja ^^)
  5. busy main game - miahahaha, ni adalah hobi lana masa anak dara lagi, smpi dah mak dara yang lum ada anak ahahaha....ntah la, dh mcm sinonim , main game dan lana, memang tak boleh di pisahkan...sama la hubby pun, kami punyai minat yg sama ^^...pssst: sekarang ni lana tgh gila main pumpkin vs monster via telefon, hanya pengguna hp android ja ada game ni, besh, addicted ^^
  6. busy blogwalking ^^- seriusly, kalau lana dah start blogwalking, nk update blog sendiri pun malas hahaha....
  7. busy layan fb ^^- hahaha yg ni memang dh addicted pun...saja nk tgk kawan2, status derang, ada sekali lana x online fb 5 hari kot, mcm2 ketinggalan berita huhuhu...xsuka mcm tu 
  8. busy layan twitter - ni pun lebih kurang mcm fb la hihiiihi....
  9. busy mengemas dan membasuh - ya ya yang ni memang tak leh lari daripada lumrah seorang perempuan la....memang kena mengemas, kang semak kepala tengok benda2 bersepah baju tak berbasuh huhuhuhu
  10. busy edit gambar ^^- sekarang ni kan, apa2 pun gambar, semua digital, sekali hard disk or xternal hard disk korap, tak ke naya? abeh la gambar kenangan suma2 tu kan, kadang2 burn dalam cd pun, cd xleh di baca, sedeynya, so alternatif lain, cuci la gambar2...simpan buat kenangn tunjuk kt anak cucu nanti ^^...adeh byknya nk kena edit sebelum g hantr print niiih.....

ok, cukup la kot sepuluh benda yang busy bagi lana hahaha....so busy tak lana ni? busy x? hehehehe

pssst : jangan menjadi busybody, orang tak suka, tapi kalau ambil tahu untuk kepetingan diri, tak pa, contohnya, ambil tahu bagaimana untuk mendapat anak dengan cepat wahahahaha, gurau je la hampa ni hehehehe

p/s : kadang2 lana buat2 busy, sebab nk hilangkan rasa sunyi berjauhan dengan hubby hukhukhuk =(

6 orang yang tak busy ^^:

Bila Ku Kata Cinta... said...

kite same tang no. 1,2 dan 6 tu..yg paling D bz..no 6.. Bz melayan Fb..kekadang sehari suntuk duk bergebang..ntah ape2 jek yg dgosipkan kami...

Akulah Pak Lan said...

Yang cerita koreo tuh tak leh blah

nadia ar-rumaisha said...

maksud busy di atas ada juga seperti diri saya...hihihih
kdg2 saye duk fikir, busy sangatlah saye neh....huhuhu

puanbee said...

ye lah tu bee nih pun walaupun suri rumah tetap ada bz nyaaa jgn tak tahu kiki

LanaBusyBee said...

bila ku kata cinta : haha tu la kan, fb memang tak leh nk tinggal, tambah2 kt opis dh bukak skrg ni(dulu kena block huhu)

pak lan : uish, tu dah termasuk dalam list busy tau hahaha, tensen bila tak tengok lagi ni hehehe

nadia : a'a kan, tak menang tgn nk buat kan hehehe

puanbee : klu surirumah, busynya lain pulak kan hihihi

iLa SaHaR said...

bz yg berfaedah takpe... jngn bz benda tak berfaedah hehehehe

Post a Comment

Please give ur comment ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...