Monday, June 6, 2011

1 Hari 1 Resepi ^^

Sambungan daripada entry ini,

Semalam my hubby bukak cerita mcm mana dia plan untuk my besday...mula2 memang dia saja nk wish besday lana lambat, sebab katanya kalau wish awal2 dalam fb, nanti bila ada orang lain post pada fb wall lana, so dia punya ucapan akan ke bawah kan, so dia nk jadi yang terakhir la kononnya ^^, ok suweeeet ^^, siap dengan kad hahaha (nanti b ajar abg cut kasi bersih2 guna photoshop yer, b tau abg guna paint jer tu ^^)

Pastu masa malam lana sampai di kg, sebenarnya dia dah plan nk letakkan buku atas katil dalam bilik lana... dia dah start motor dah ni, nk kuar rumah, sekali dia terpikir, masa tu dah pukul 11 malam, kang nanti ada abah, sembang dengan abah lagi lak, takut tak menjadi suprise dia tu, so dia patah balik masuk rumah, ahahaha apa la abg ni..pakat la dengan abah kan....

so malam khamis la baru lana berjumpa dengan hadiah lana ni, siap ada kad lagi hihihi...owh saya memang sayang kamu wahai suami ku (sorry ek, entry ni agak memualkan hahahaha)

dan akhirnya, lana dapat buku ni bebetul yeeeay ^^

b pun sayang abg so so so much ^^ (psst jgn terpedaya dgn tulisan hubby sy tu ya, tulisan dia boleh berubah-ubah hehehe)
ermmm, mesti hampa terpikirkan, napa tak mintak yang mahal2, yang lebih2, mcm ipad ke, iphone ke, ok2 fine, meh lana ceritakan, lana seorang yang tak suka nk menyusahkan orang pening kepala untuk cari duit semata2 nk hadiahkan pada lana hehehe....alaa, lagipun 11 hb 6 ni, anniversary lana, so lana boleh mintak benda lain lak, rugi kalau tak mintak pada suami, sebab suami akan dapat pahala kalau dia berikan sesuatu pada isterinya ceeeewah ^^.....

lagipun kalau barang yang mahal2, lana lebih suka mencari effort sendiri ya ^^, kumpul gaji ke kan..so kepuasan diri sendiri la kiranya hehehe....(akng mintak mahal2, pada suami, nanti dia asek komplen mahal dan membazir, pastu dok bisng lima puluh hari tak henti2 barang tu mahal huhuhu)

ok, bila nk try memasak guna buku baru ni? hehehe...resepi dalam tu memang simple saja, senang gila kot, tapi sedap wa cakap lu ( ni pun kakak lana yang beli dulu hahahaha)

so kalau hampa nk gak buku mcm ni, pi la popular, berlambak ada jual di sana, xsampai rm50 pun ^^ ada setahun punya resepi , ada western, kuih muih, dessert, masakan jenis meehun, nasik goreng dan mcm2 lagi lah...senangnya memasak ^^

1 orang yang tak busy ^^:

~IekaZakaria~ said...

i loikeee.....
sweet tul abg pedot....
wish both u happily ever after.. n insya Allah murah rezeki & dikurniakan baby.. Amin

Post a Comment

Please give ur comment ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...