Tuesday, June 28, 2011

Kepala Ringan...

Suatu malam yang hening......


Sepasang suami isteri,sibuk berkemas-kemas untuk pulang ke rumah mak isterinya...yaa,sudah sampai giliran untuk tidur di rumah mak abah isterinya pula...

Si isteri sibuk dengan twiternya..bergelak-gelak sambil memandang telefonya...di tv tertayang cerita melayu Shahz Jaszle sedang membaca ayat suci al-Quran..ibu mertua si isteri sibuk mengatakan bacaan yang di baca tidak sedap ....

Tiba masa suami isteri sudah siap untuk bertolak pulang..al -maklumlah,rumah ibunya dgn rumah ibu mertuanya hanya mengambil masa 15 minit sahaja untuk sampai..pukul 11 mereka pun bertolak....

Isteri di belakang sebagai pembonceng motosikal...si suami steady penuh gaya tersendiri..walaupun dah di atas mottosikal,bergalaskan beg camping muattan 41 liter,sibuk dengan handphonenya dan asyik dengan twitternya....

Sehinggalah motorsikal yang di bawa meluncur memecah kesejukan malam...si isteri seperti biasa menongkatkan dagunya di bahu suami yang sedang membonceng motosikal...dalam fikiran si isteri, "sejuknya,rasa ringan saja kepala ni"...

Tiba-tiba, si suami bertegur "eh b tak pakai helmet kaaaa?" Lantas barulah si isteri tersedar ngahahaha xD patutlah di rasa ringan sangat...apalah aku ni muahaha..serius tak sedar diri..terus berlalu balik kg tanpa helmet..

Jangan contohi sikap isteri di atas,melekakan hingga mengundang bahaya yer adik2 miahaha...

P/s: thanks pada yang join GA sis lana yer..tak sangka ramai adik2 comel di luar sana..so terpaksa la jadi sis hahaha...tua dah aku ni rupanya kekeke...
Published with Blogger-droid v1.7.1

2 orang yang tak busy ^^:

Mama Gee said...

hahaah feeling makan angin ptg2 kat sawah padi ke lana....tp best kan kalo nek motor takyah pakai helmet...heheeee

LanaBusyBee said...

petang apanya kak gee, kul 11 malam dah hahaha

Post a Comment

Please give ur comment ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...