Saturday, June 25, 2011

Khas untuk pakar Kewangan

Wahai pakar2 kewangan sekalian...saya ingin bertanya ni...saya ada ambil ASB loan, tapi saya rasa macam mau tutup saja ASB loan tu...apa pendapat pakar kewangan sekalian?

ASB loan ni saya buat dulu sebab nk simpan duit, dividen nk pakai untuk bayar PTPTN, tapi ke laut la pulak huhuhu...

Saya nk tutup ASB loan, sbb xnak terikat dgn hutang, dan nk menyimpan sendiri (tapi dalam hati takut tak boleh saja huhuhuhu)

Tolong saya, toooolong!!!!
Please, saya perlukan cadangan anda....

TQ

5 orang yang tak busy ^^:

GreenLavah said...

Hmm saya bukan pakar kewangan, tapi saya fikir baik awak teruskan dengan loan tu -sebab awak tak yakin dapat menyimpan sendiri.

NoRaiNi aHMaD said...

ruby..aku pn nk tutup..sebab dh keluar fatwa asb haram..huhuu..sayang jugak nk tutup tapi aku xmau terlibat perkara syubhah..

LanaBusyBee said...

green lavah : tu la kan..tapi pikir balik mcm xlarat nk bayar hutang, ibarat mcm hutang la kan...

ani : tu pun satu hal gak..yg aku dok pelik kan, napa kakak aku yg keja maybank sendiri dia xbuat loan asb pun? so rasa nk tutup la, tapi for sure kena penalti kan...

Anonymous said...

i pun nak tutup, camner ye...br wat payment 2 kali.for sure kena penalti...penalti tu tolak tak ngan payment yg dh kita buat.atau burn camtu je...

Anonymous said...

nape ke laut lak lana?klu maintain baya bulan2 kn mmg akan dpt dividennyer kn...

Post a Comment

Please give ur comment ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...