Monday, June 20, 2011

Tak Sampai Hati

Hi girl...penah tak korang rasa tak sampai hati? Tak sampai hati tu ada banyak kategori...tapi kat cni aku nak tekankan tak sampai hati dalam bershopping..(entry utk girl2 la kan,sebab suka shopping,kalau guys n dude nk bg pandangan pun booooleh, no hal lah ^^)

1. Korang dok belek2 tudung kan, tak pun kain pasang ka,baju ka..pastu ada salesgirl yang sangat rajin melayan korang...nak kaler tu la,tak mo yang gelap la..saiz besar sikit la..setelah salesgirl tu layan baik je,tanpa muka masam lgsg, tiba2 korang rasa tak nak beli pun, sebab tak dak yang berkenan di hati...tapi di sebabkan layanan salesgirl tadi,korang rasa tak sampai hati tak beli..ha nampak? Nampak? so korang beli jugak ke tak beli je??

2.kisah dua...korang shopping gak ni,tapi kt online je la...dah berkenan dah ni ha..dah tanya pada penjual tentang barang la, saiz la,kaler la, peniaga online ni pun baik je layan korang...tinggal nak tunggu buat payment ja,sekali korang rasa mcm bajet lari lak..eh tak pun jumpa yang lagi murah kualiti sama...tapi tak sampai hati untuk bgtau pada peniaga tu tak jadi beli..so korang diam je ke?? Ke korang beli juga sebab tak sampai hati??

3. Tak sampai hati dalam beli barang pada peniaga yang dh tua..peniaga ni dah tua,jual buah2, contoh la yer...sekali tanya2 harga segla bagai,korang belek2 ada buah yg tinggal korang nk beli tu tak elok sket...tapi korang tak sampai hati nak kata tak jadi beli, padahal makcik tu dah pegang plastik dah ni...korang beli jugak ke?

Nampak kan tak sampai hati di situ..semuanya kena tepuk dada tanya la sampai hati ke tak hehe...
Published with Blogger-droid v1.7.1

2 orang yang tak busy ^^:

Bila Ku Kata Cinta... said...

lana: huhu..tulah..tiga2 D tak sampai hati..tp pling tak sampai hati tu yg no.3...memang...kekadang kan..kite duduk kat mamak...ke..restauran ke..ada bdk2 or makcik2 yg dtg jual kepek..dll..segala.... memang taknak beli..tp sebab kesian..kite beli jugak.. (kekadang tu kan..kepek tuh dah lemau..huhu)...

LanaBusyBee said...

kan kan kan...tu la perempuan ni sifat dia penyanyang kaaan...

Post a Comment

Please give ur comment ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...