Monday, January 10, 2011

Samsung Wave S8500

Beikutan daipada entry ni dan juga pemilihan daripada entry ni, now i present u!!!!

Tara!...Samsung wave S8500...xdak la mahal sangat pun, kiranya aku ada baki lagi dalam ASB selepas beli hp wave ni...
The Wave

Tiba2 aku pilih wave kan...kata nk beli iphone dengan samsung galaxy s saja, tapi mana janji2 mu wahai lana??

Ahahaha rilek2...ni adalah di sebabkan atas nasihat Matjoe la ni, aku ada komen nak beli smartphone bila dapat dividen nanti...tapi planning aku memang nk beli sebijik terus, xmo beli pakai telco, aku tak suka KONTRAK, terikat huhuhu...so matjoe kata, boleh nk beli smartphone, tapi pastikan tak kuaq habis daripada ASB tu...bila aku pikiaq balik ,ada betoi gak...

so selama dua minggu jugak la aku dok pikiaq, tepon pa la yang aku nk beli ni...dah survey harga dan keperluan smartphone yang aku nak...kalau beli iphone tanpa telco RM2600 tanpa plan telco, galaxy s pun sama gak...

aku beli majalah mobile world, daripada situ aku compare harga smartphone dan jugak function2 dalam tepon tuh...so setelah di telek2, mcm berkenan dengan HTC, HTC kan guna OS android, tapi harga tak sampai RM1k pun boleh dapat beb...sayangnya dia xdak 3G la plak huhuhu...

aku sebenarnya serba salah, ikutkan nk je pakai yang ada OS android, tapi disebabkan HTC ja yang ada OS android dan murah, hubby aku kata, buat apa beli tepon xdak 3G, nnt xleh nk buat video call....aaaaaaaaaaaaa tengok, rasa macam tertekan di situ...

ok2, aku survey lagi..survey punya survey, last2 aku terjumpa model samsung wave ni, tapi OS dia guna Bada...dan samsung wave dapat award The Best Grounding Phone...so aku comparekan samsung wave dengan samsung galaxy, yang bezanya daripada segi harga seribu lebih tau beza, pastu OS galaxy s guna android, yang lain suma sama, daripada segi display, samsung wave n galaxy guna super amoled tuuuuh ^^...so daripada ctu, aku pun terpikat la dengan wave ni....

seriusly mmg besh pakai wave ni, touch skrin dia mmg mcm iphone la...laju saja...tapi tipu la kalau xdak kelemahan kan...so kelemahan dia ialah daripada segi OSnya sebab bila kita nk letak or install apps di wave ni, byk yg tak support, ye la OS Bada ni kan baru lagi...so pakai je la apps apa yang ada....

Smpi skrg aku dok terbayangkan HTC os android huhuhu...

p/s : hubby, if u read this, i want phone with OS android so badly :( , tapi disebabkan u ckp nk 3G, i terpaksa amek gak yg wave ni, sbb boleh 3G, nnt u merajuk xleh 3G dgn i lak huhuhu....

mesti ada yg tanya napa x pakai blacberry?? sorry aku x minat blackberry...

5 orang yang tak busy ^^:

Mohd Naim said...

blackberry xleh buat video call...

andorid mmg best..aku pun dok survey2 henpon jugak sejak 3-4 minggu lepaih...at last angkat CSL MI300 rm699 saja...huhuhu!!

yg nie best! pakai android, version skrang 2.1 tapi custom ROM punya sampai 2.2.1 byk custom rom sbb henpond nie byk pengedar seluruh dunia, cuma nama dia berbeza di lain2 negara/pengedar...

features hardware sebijik macam iphone 3gs...so far mmg puas hati la dgn nilai duit yg dikeluarkan..

Matjoe said...

congrat, jaga elok2, jgn smpi rosak or worst ilang.

Ogy said...

wahhh hadiah utk diri sendiri yg best! :)

indah.com said...

tulis pnjg sgt.nak komen apa taktau

LanaBusyBee said...

naim : aku suka la kalau hang komen, dh la jarang komen, sekali komen amek, panjg berjela...wes, share la sket dlm blog pasal tepon baru tuh ^^

matjoe : ni pun atas nasihat matjoe gak ni^^..tu la, jaga elok2 ja ni hehehe

kak gee : yer kak gee...bukan sng nk beli yg mahal2 ni, pikiaq byk kali wooo ^^

mak long : ahahaha lawak la maklong ni...

Post a Comment

Please give ur comment ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...