Thursday, January 20, 2011

Perempuan dan BB Cream daripada Faceshop

Oh penat jugak ek menjadi seorang perempuan ni (oit oit apa mengeluh ni, tak baik laaa) no no bukan lana nk mengeluh, tapi tu la hakikatnya jadi seorang perempuan...nafsu banyak sangat...ada ja benda yang nak di beli...ada ja benda yang nak try kan...at least mesti ada suka:
  1. kasut
  2. baju
  3. handbag
  4. kosmetik
  5. skincare
  6. perfume
  7. tudung dll
kalau kasut tu mau nk beli ikut kaler baju saja..cara jimat beli saja kasut kaler universal, leh ja pakai dgn baju kaler apa pun kan ^^

baju lak nk mcm2 fesyen...fesyen kelawar la (dulu baju kelawar buat pki tdoq saja, la ni dah boleh pki berjalan2 heheh), fesyen kimono la mcm2 lagi...

handbag pun nk ikut kaler mcm kasut...nk yang sling la, xmo besaq sangat, nk kecik sket, xmo kecik sangat...

perfume lak, tak habis lagi dah beli yang lain, mcm2 kan perempuan ni hehehe...

so berbalik kepada topik asal (awat lana mengomel byk sgt niiii??) lama kot lana dok mencari BB Cream yang sesuai dengan lana...dok google pasal bb cream saja, pastu g baca kt blog orang...ada orang cakap bb cream jenama elianto ni oily, so dah tolak tuk beli brand elianto (muka lana jenis oily, kang naik jerawat lak huhu)

pastu ada plak yang rekomenkan pakai maybeline...depa kata besh...lana pun dok tunggu la hujung bulan 12 retu nk beli maybeline bb cream kan (nampak sangat entry ni kisah lama ahahaha, xkira nk cerita gak hehehe)

tapi apa yang lana dapat? bb cream daripada faceshop..sebenarnya xdak niat pun nk beli daripada faceshop ni, xpenah pun terlintas..tapi retu shopping dgn hubby, so paw la dia muahaha...(disebabkan xdak maybeline kt watson jj cheras selatan la ni)
Kim Hyun Joong mamat yang meruntunkan jiwa gadis2 sekarang miahahaha
salah satu daya penarik faceshop ni adalah model dia la...sapa lagi kalau bukan Kim Hyun Joong penyanyi drpad kump SS501 dan pelakon korea tu hehehe...sebenarnya lana cakap kt hubby nk masuk tengok saja...hubby pun ikut...sekali salesgirl tanya cari apa, terus ckp bb cream...test2 kt tangan, eh mcm ok ja...pastu ada sales 20%, after diskaun dapat la RM47 utk 40 ml..ok la tuh kan...terus rembat n sengih2 kt hubby wahaha (gedik di situ ya ahahaha)

ini dia rupa BB Cream face & it daripada faceshop

setakat ni lana pakai bb cream ni, ok dengan lana...mana gambar lana pakai bb cream ni? (erk, nnt la, lana malu ni miahahaha)
so selamat mencuba yer ^^

p/s : tiap kali lana pki bb cream ni, mesti hubby dok kata "konon2 artis korea la tuh" miahaha...xdak maknanya laaaaa

3 orang yang tak busy ^^:

*loue me* said...

sama la kita lana..pantang nmpk produk baru nk try..pantang nmpk brg cantik..mula la nk beli
shopping itu seronok

seli eonni said...

adeih seksa I nk mengabihkan BB cream elianto I nih. nak try etude pulak. ke faceshop hah ade dpt poster ke ape ke faceshop ri tuh? hehe

LanaBusyBee said...

love me : kan kan kan, sbb kita ni pempuan kot ahahaha...mmg shopping sgt seronok ^^ hilang stress hehehe

seli eonni : bopa bulan akak pki elianto tuh? kira tahan gak la kan ..nnt sy nk try etude dgn maybeline lak...ala xdpt apa2 pun, lee min ho pun xdpt, kim hyun joong pun xdpt huhuhu

Post a Comment

Please give ur comment ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...