Friday, January 14, 2011

Bakar Kalori dengan hanya bercium!!

Salam jumaat all ^^...

Syok la tuh , esoknya cuti kan...sedaq tak sedaq kita dah berjumpa Jumaat sekali lagi....Alhamdulillah =) rasa mcm cepatnya masa berlalu kan, korang rasa tak mcm na lana rasa? huhuhu


ok2, berbalik kepada tajuk di atas...semalam masa dok blogwalking, ada terjumpa satu entry ni....(tu pun ada blogger yang kasi link kt shoutmix lana, tq yaaa Tinta Emas ^^)


gambar sekadar hiasan hekhekhek :D

Tajuk entry tersebut, kelebihan bercium...Credit to Tinta Emas..
Bagus ni kalau korang g jenguk2 kat blog Tinta Emas ni...macam-macam tips ada....

dan lana tertarik pada tajuk kelebihan bercium tuh, dapat membakar kalori?? Perenggan petikan di copy daripada Blog Kepuncak Mahligai

"3. Berciuman membakar kalori, 2-3 kalori per minit dan menggandakan tingkat metabolis. Ada yang mengatakan, bahwa dengan berciuman bergairah tiga kali per hari (setidaknya 20 detik per ciuman) boleh membantu menghilangkan berat badan."

kan kan ^^..lana kalau benda lain tak kisah sangat, tapi kalau ada tips tuk kuruskan badan, cepat ja ambil sebagai ingatan dan teladan ahahaha...obses sangat nk kurus la korang huhuhu....

so apa tunggu lagi, pi baca entry yang seterusnya di Blog Kepuncak Mahligai

p/s : cium2 pada yang dah sah bergelar suami isteri yer kawan2 kuh sayang ^^...yang dah bertunang, atau baru dok bf gf, no no no ^^...tunggu akad nikah dulu yer ^^...

p/s/s : Tinta Emas, saya pinjam ni ha ^^

0 orang yang tak busy ^^:

Post a Comment

Please give ur comment ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...