Tuesday, April 5, 2011

Entry layoq ^^ (Meetball Ikea)

(sorry lama tak update, harap korang faham kondisi lana sekarag ni hukhuk)

Apa itu layoq? layoq di sini membawa maksud tayang yer kawan2 hehehe...so entry layoq kali ni ialah pasal sesi makan-makan di ikea 3 minggu lepas, amek hang, 3 minggu lepas punya cita...aaaa tak kira , nk cita gak hahaha...

Layoq ni khas ditujukan pada Cik Muney kita ^^ lana benci bukak blog dia tadi , penuh dengan makanan, tetiba masa ym dengan dia tadi, dia rindu nk makan meetball ikea, here we go yer cik muniyati ^^...aaaauwww

Rancangan jalan2 ke ikea ni masa hubby munchy datang cni...so lana dah abeh mati kutu tak tau nk bawak dia pi mana, so lana decide untuk bawak hubby pi jalan2 ikea...lagipun dia tak penah sampai, last lana sampai cni pun masa cari barang nk kawen,, dan lana sendiri pun tak pernah cuba makan meetball ikea yang menjadi igauan dan angauan setiap orang, so lana nk try la kan...

kitaorang bertolak daripada pudu (erk pasepa pudu? nanti lana cita na, banyak hutang entry ni hehehe), berpandukan gps, xdak la jauh sgt, oklah gak, jalan pun boleh tahan la, KL kan, u know je la yer huhuhu...

sampai di ikea, cari parking punya la susah, nasib baik hubby ok ^^...lana bgtau kt hubby, nk jalan2 cuci mata ja, xmo beli barang apa2 pun...pastu hubby memang dah lapaq, ok2...kita singgah makan la dulu, baru jalan2 kan...

so kami pun masuk la bahagian makanan...lana pun amek la troli makanan tu, pastu hubby kata "ish nk beli apa ni? kata nak makan?" lebih kurang mcm tu la dialognya, ahahaha, bukan la sayang oi, nak amek troli ni tuk letak tray makanan tu la hehehe...(padahal ni pun first time lana buat mcm tu, sbb tengok orang ramai buat mcm tu, tiru je la hehehe)

Opismate lana pun ada bgtau, daim pai ikea memang sedap...so hubby nampak daim pai sedap, dia pun amek la dua pai...memang ikut nafsu huhuhu....

Meetball for me ^^

 Mula-mula lana nk 15 biji ahaha, pastu kena marah dengan hubby, dia suh amek 10 dah la huehuehue..pastu tak abeh pun makan ahahaha...bagi lana, biasa2 ja meetball tu, xsedap pun, ntah rasa biasa ja bagi lana huhuhu, tak kena pada taste lana kot...hubby pun x berapa suka, dia kata, nasib baik tak amek 15 bijik ahahaha ^^, ye la sayaaaaang....

daim pai...aaaa yang ni memang sedap...sukaaa...beli dua slice, tapi makan satu saja, lagi satu tapau buat breakfast esok ahahaha...

Dan ini chicken chop untuk hubby...hubby kata, makan kt SS2 Murni lagi besh huhuhu..memang la ctu besh, tapi leceh la nk menunggu, dengan orang ramainya huhuhu....
Lepas makan, sesi berjalan-jalan membakar kalori dan cuci mata dalam ikea....sekali memang spoil la, lana sakit perut lak ahaha, terpaksa kuaq cepat nk ke toilet, tu la, pas makan, terus nk buang yang lama ahahaha...hubby suka ja la, sebab xyah lenguh dia nk berjalan (or mayb takut wifey dia tersangkut nk beli barang nanti hehehe)

p/s : balik keja ni, terus nk pi cari western food kt Aeon Cheras Selatan la, aaaaaaa xleh jadi ni huhuhuhu

5 orang yang tak busy ^^:

cik selamah kundang said...

gila meleleh ayaq liur.pergh.aku nk p kl tgh bulan ni sure singgah sbb termengidam sudah.benci hang b

habsahharun said...

mak datuk...sedaaaap...laparnya sy....

Azreen Zunairah said...

x sedap ke meatball tuh kak..reen x pernah rasa lagi..teringin nak rasa..huhuhu..meleleh air liur tgk gambo2 akak..huhuhu

Bila Ku Kata Cinta... said...

cedap meatball kat ikea tu..harge pon murah~~

LanaBusyBee said...

cik selamah : benci hang gak muney ahaha...singgah mai roger2 la beb, leh terjah umah leha hehehe

habsahharun : sabaq2..nnt weekend leh pi terjah ikea naaa ^^

azreen : ntah la, bukan taste akak, try je la rasa, setegh orang rasa besh, tapi klu akak pegi lagi, mmg akak x mkn meetball tu dah huhuhu

bila ku kata cinta : cedap ek? tu la kan, lain orang lain citarasanya ^^

Post a Comment

Please give ur comment ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...