Thursday, April 14, 2011

Jadi femes pun susah kan, orang benci!!

Setuju tak dengan apa yang lana kata ni? jadi femes pun payah kan...masa tak femes, kita ada ja masa untuk membalas komen, blogwalking, post entry, balas komen di entry, tapi bila dh femes, susahnya nk balas....weeey, cuba korang fikirkan balik, mau kalau ada smpai 90 komen, celah mana nk reply? kadang2 komen tu just "1st komen", tak ke menyampahnya kan huhuhu...satu lagi komen, "hahaha" kalau nk gelak, xyah komen la, gelak dalam hati dah la hehehe

  

contoh terdekat ialah blog Nurul ni, gadis yang comel, putih gebus, ramai follower, dan nurul sangat friendly okeyh...bila dia tak reply, tak follow korang, korang kisah sangat, kata dia sombong la...kita tak tau, dia busy ke apa kan...lagipun nurul bukan jenis bloging sampai satu entry satu jam,so memang kadang2 nurul memang xdak masa la tuh, boleh tak berfikiran positif?..lana rasa, entry yang berkualiti, adalah entry yang ada isi...


macam nurul sendiri, dia selalu bagi tips kecantikkan la, tips dalam perhubungan la...kadang2 lana naik menyampah blogger yang tulis sejam sekali update, padahal xdak apa2 pun....memang la blog ni boleh menjana pendapatan, tapi kalau menulis semata2 untuk duit, eee tak besh la lana rasa....korang pun rasa kan yang blog lana ni, kejap2 update, kejap2 tak, sebabnya: 


1. lana sibuk buat keja lana, kerja lebih utama k, biar la orang update entry sejam satu,lana xkesah la...
2. xdak mood- kadang2 mood nk blogging xdak, tapi mood nak blogwalking ada ja heee, sibuk pi baca blog orang, takut nanti ketinggalan cerita dunia blog ahahaha...
3. lana kerap balik kampung - maksudnya kalau lana balik kg, tapi ada entry masa lana kt kg, tu maksudnya entry auto publish la tuh, lana xdak masa nk belek2 blog lana, kalau update pun guna hp je kot..masa lana lebih bernilai utk hubby munchy, al-maklumlah, suami isteri pjj ni huhuhu...
4. ada crita, tapi dah lupa nk start kat mana, sebab banyak sangat ahahaha...


tengok, macam2 alasan lana bagi kan hehehe....lagipun dalam dunia blogging ni, lana xnak femes pun, biar la macam ni saja...kang kalau femes, ada ja yang sakit ati, tiba-tiba nak dengki dengan kita, kita tak cari pasal dengan dia pun kan...dah tu siap komen yang bukan-bukan la...anon ni pun satu, ada yang ok, ada yang hampeh...yang ok kita amek jadikan pedoman, yang tak ok tu, buang je la, menyemak jer huhuhu....

lagipun senang je kalau nk femes, ada event apa2 pegi ja...ada gathering, pegi ja, pastu update dalam blog pasal entry tu, sure pastu ramai yang kenal...tapi lana rasa, baik tengok cita korea kt umah ahahaha....

tu pendapat lana la kan....masing2 punya pemikiran yang subjektif..so selamat berkongsi pendapat hehehe ^^

7 orang yang tak busy ^^:

Zakiah Mohd Saad said...

aku suka tgk dan baca blog budak ni http://honeykoyuki.blogspot.com/ dia sangat la comel!!

LanaBusyBee said...

kiah : ya, fatin liyana org negeri 9, aku pun suka baca blog dia...

CutieIntan said...

blog u memang best..

Mama Gee said...

updet bila ada topik dan mood..kalo tak masa free buat entry byk2..pastu autopublish je...

jawap komen pun mana yg sempat..kadang2 tak sempat gak nk jawap satu2...

kerja bukanlah mengadap blog 24 jam...tu pun org tak leh nk faham ek..

Kak-M said...

xpalah, blog depa kan,,, seminit sekali pun nak update biaqla depa, kalau xsuka entry depa lompat pi blog len...ok ka kata lagu tu?

pn fAzrin in d h0use said...

wahh sudah cantik blog anda..sorry chek xdan nak polo..bz la...tp aku suka caler maler kat blog hg..tolong wat kt blog aku jgak bolehh..hehhehe

LanaBusyBee said...

cutie Intan : thanks intan ^^

mama gee : aa' kan, selalu org buat autopublish je klu rajin, tapi kalau beronline(bukan autopublish) kdg2 menympah, xdak isi, senang x follow pun

kak M : boleh je kak, tapi mmg unfollow balik la, sbb lana ni mengunakan sepenuhnya reading list dlm blog, klu x semak je penuh depa punya entry

wan salmi : hihih makasih^^ boleh2, upah makan kfc ja boleh? ahahaha

Post a Comment

Please give ur comment ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...