Thursday, March 4, 2010

Jalan-jalan Ikea

Ok2, bagitau siap2, ni cita lama baru nk update kekeke...26 hb 2 retu kan cuti maulidur rasul..Jatuh lak pada hari jumaat, memang heaven gila la cuti ari jumaat kan, rasa mcm dok kt kedah lak cuti ari jumaat weee~~~~...kedah lak cuti ari Ahad sbb hari jumaat memang depa cuti, so sama dgn KL weee~~..tapi apa yang wee nya? aku dok KL, tokwan dok loq staq la aaaaaaaaaaa...

Ok, balik kepada cerita asal hehe..aku sebenarnya dah lama tak pi ikea, pi pun sebab akak aku ja yang dok ajak...ikut ja la..kali ni nk pi sendiri, misi mencari cermin, sbb aku berkenan sangat satu cermin ni, nk letak kt dalam bilik pengantin nnt cecececey ^^^....

aku g amek adik aku kt umah akak..bawak dia jadi peneman, lagipun malam tu dia dah nk balik kg, dapat keja kt kulim, wuwuwuw, aku yang beria nk keja kt sana, dia lak yang dapat, rezeki dia, xpa la...sekali anak buah aku nurin k ikut gak..so bawak je la..sekali adik dia yang lelaki pun nk ikut gak, sebab nk pi mcD, aaaish...tapi besh gak bawak budak2 ni, leh jadi peneman hehehe...

kul 1 ptg baru kuaq umah, sbb makan nasik dulu hehe..ermmm disebabkan aku dah lama tak pi ikea(seblm ni pi pun mengikut org ja), so aku tersalah jalan ahahaha..benda normal kalau dok kt KL ni (ayat sedap kan ati @@) last2 jumpa gak one utama...last2 baru sedaq, apakejadahnya kt One Utama? mana ada ikea la adeeeeh...silap2...tu la, dulu dok tdoq ja dlm keta, la ni rasakan ahahaha..Ikea kat The Curve la, xjauh ladari ctu..akhirnya berjaya smpi ke Ikea dengan berpandukan signboard hehehe(pasni kena beli GPS la huhuhu)

Sian gak kt bebudak tu, letih mengikut aku..Kekononnya sampai kt Ikea nk makan meatball la dulu kan, sekali orang Ya Rabbi, punya la ramai..last2 aku bgtau angkatan tentera aku makan kt MCD je la senang...anak sedara aku pun tak banyak karenah, si kakak dapat pensel ikea dengan kertas tu, dok lam troli main tulis2...yang adik lak ntah dok main apa ntah hehehe...lega aku, kalau tak, tak larat nak kepong...

Misi tercapai juga mencari cermin yang aku nak...
 
RM86..ok la kan
(abaikan keadaan bilik aku yang"kemas" itu hakhakhak)

pastu beli cermin kecik dua keping nk letak kt sebelah dia
 

Tapi, benda pertama yang masuk dalam troli adalah benda ini!!!
 
tepawe ni, besh sangat RM15 ja...tingat kak EA bgtau retu, dia beli kt Ikea, tepawe ni la rupanya...
 
tengok2, banyak kan..tu yang aku suka..sapa2 nk g ikea nnt, aku nk kirim beli lagi tepawe ni, nk bg kt mak aku, sure dia suka punya..tak pun buat bisnes jual kt kg pun laku gak ni ahahahaha

Pas dah abeh membeli barang dalam Ikea tu, kami pun kononnya nk cepat balik la..ha la, dah kul 6 petang dok melilau2 kt ctu huhuhu..sekali Ausino buat sales lak...towel dengan cadar..memang benda yang memang aku cari pun...Cadar tu lak, aku ni jenis gila beli cadar, nnt kalau kenduri kawen aku korang bagi cadar, mesti aku suka gila ^^...tau sebab apa aku beli cadar Ausino ni? sebab....
 
cuteeee gila kan? dia boleh guna depan belakang, depan warna kuning, belakang warna putih, aaaa sukanya!!! kadang2 aku rasa mcm rugi lak beli yang single, tapi pikiaq2 balik, nnt kan ada anak, leh pakai tuk anak aku (ceeeewah baik punya angan2 ahahahaha)

(update atas permintaan ell ^^)
towel aussino - pink kaler ^^...tebal dan panjang, besh je kalau nk berkemban kan hakhakhak..RM28 sahaja tau ^^

Masa balik tu hujan...tidoq abeh anak sedara aku..keletihan, sian depa..singgah beli MCD kat equine park gak ahahaha..pi mai pi mai tang tu gak hehehehe...

Beshnya berjalan2 sambil shopping, disamping dapat mengurangkan kalori dalam badan ni, dapat juga dia mengurangkan duit dalam purse =.= huhuhuhu

5 orang yang tak busy ^^:

Alida Ali said...

Sama latuuperware kita..akak punya kaler biru...mmg berguna nak letak ikan udang dlm bekas kecik2 tu...

~ miss femme fabulosity ~ said...

Wahhh... shopping sakan !! :)

Ruby nie kalau tulis blog, mesti aje je cerita dia sesat la.. salah jalan la.. salah beli la.. hahahahaha!!

Kelakau ! ;)

Have a good day !!

PS: Mana gmbr towel aussino tuh? Mai la tengok.. hihihi.. Nnt kawen senang lah.. I bagi cadar je la yer.. cadar utk katil baby.. boleh?

Matjoe said...

awesome, lama gak tak jalan ikea. dulu time rumah nk sipa tu ada gak gi jenjalan. ikea bengbarang price memang ok. most improtantly the design at it's best

LanaBusyBee said...

kak ida : eh mcm na akak punya kaler biru? sy pi retu, suma hijau jer...saya suka sbb leh letak bekal makanan sy dtg opis hehehe..nnt dah kawen leh buatkan bekal kt asben ngahahaha

ell : tu ringkasan cita ja tau, yang sebenarnya lagi dasat tau, tapi malu nk cita ahaha..anak sedara ruby smpi nagis sbb cari parking tak jumpa, dia takut xleh nk balik umah huhuhu...dah update dah pic towel hehehe..boleh jer ell, kasi la apa pun, xkisah punya ^^

matjoe : tu la kan, yg beshnya design dia..beshnya la kalau kaya kan, kang kaya kedekut lak ahahaha...ikea unik, sbb ada kt KL ja, tu yg besh ^^

umi said...

saya pun suka merewang kat ikea,cuci mata plus cuci poket,sekali dh masuk tak sah klu tak angkut apa-apa..byk yg cantik-cantik kan..

Post a Comment

Please give ur comment ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...