Thursday, April 21, 2011

Contest - Inner itu saya punya!!

Rasanya dah lama kot lana tak join contest montest ni hahaha, tapi kali ni memang sangat teruja nk join contest anjuran Mrs Chenta yang mcm Miss lagi tu ^^

Senang ja join contest ni (thanks Zetty sbb menyenangkan contest, baru bersemangat nk join hehehe)

Tarikh tutup contest adalah pada 7 hb 5..sat ja weh, pejam celik, pejam celik nk masuk bulan 5 dah...

Hadiah2nya ialah tara

Inner woooh...

Dan kenapa lana patut memang?? mari kita lihat transformasi lana kekekeke...

1. Mula2 lana pakai tudung bawal (sebab hubby suka lana pakai tudung mcm ni..tapi lana ni ikut mood, kadang2 malas nk iron tudung bawal ni, so xkisah la kalau satu tudung bawal sekali iron, pakai smpi 3 hari ahahaha....(lana dok kt opis je pun, umah dgn opis 5 minit saja, xyah naik lrt pun hehehe)


2. pastu lana pakai selendang macam kat bawah ni (hubby tak suka, sebab dia kata mcm nmpk buah tembikai, nampak kepala seketul huhuhu), terpaksa la menurut perintah suami :(

3. so lana patah hati, lana pakai la pulak tudung yang berawning keras ni...tapi kalau awning yang inner neck ni, selalu tarik pipi lana ke atas, lagi nmpk tembam (hubby kata mcm makcik2 huhuhu)

4. selepas baca tutorial nk pakai inner tak bagi bulat muka kt blog zie (thanks zie, banyak membantu lana ) , so lana memberanikan diri membeli inner yang jenis cotton..mula2 lana beli, lana buang saja sebab terlalu nipis dan sukar di bentuk untuk menjadi muncung huhu (nasib baik lana beli satu jer huhuhu) dan minggu lepas, lana beli dua inner kaler hitam, satu kain tebal, dan satu biasa saja, and taraaaaaaa, hasil seperti di bawah ^^
 
(gambar minggu lepas sebelum balik kg ^^) 

5. disebabkan lana ada satu je inner, dah tu kaler hitam je, semalam ada pasar malam...so apa lagi, lana membeli 4 helai untuk menambah koleksi lana, sebab lana dah berjaya pakai inner ni hahaha..tengok gambar di bawah ni xmandi lagi tau pas balik keja huahuahua, xcited sangat hehehe 


6. dan hari ni, hari Khamis lana memakai inner yang baru di beli semalam (gambar harini punya tau hehehe)...ohhh sapa kata buka bulat xleh pakai inner cotton, dan tak nmpk bulat pun kan?? lana cukup tak suka kalau yang melekap kt dahi, sebab nanti hubby lana kutuk lana agagaga :P 


So Mrs VIP, nanti u amek je la gambar yang mana u rasa ayu ahahaha...so, memang sekarang lana pakai inner cotton ni, sebab senang di bentuk, alangkah beshnya kalau dapat menang contest ni aaaaaaaaaaaaa ^^

So lana tag tiga orang kawan lana ^^


Reason kukuh lana tag derang, sebab derang ni memang pakai inner dan shawl ^^ gudluck yaaaah ^^

5 orang yang tak busy ^^:

mrs chenta said...

ahahhahaha lawak sehh... gud luck yayang!!

ieka Zakaria said...

yeay!! akan join t... thanks kak beee... ;)

Bila Ku Kata Cinta... said...

huhu..same mcm D..muka bulat..asyik kena komplen jek bila pakai syria..bila pakai tudung berowning, fiance kate nmpak matured (padahal musim skang ni+mudah nak bawak g keje)... Dia suke D pakai bawal..hehe..kate dia nmpak mude remaja..

hehe..nak try pakai inner cotton yg berowning sikit cam Lana ni..nampk Oke jek..

sok nk p carik kat masjid inDia la..

puanbee said...

gud luck ! kening lana bersambung cam akk lah , nama pun bee ekekeke

LanaBusyBee said...

mrs chenta : hihi tq yunk ^^

ieka : welcome dear , buat tau ^^

D : sebenarnya xdak awning pun la inner tu D, tapi dia senang terbentuk...boleh tengok kt blog zie, ni urlnya http://princessredbloodsnow.blogspot.com/2011/02/tutorial-cara-memakai-inner-cotton.html

kak bee : thanks kak bee...sama ek kak? hehehe, tu la tuh ^^

Post a Comment

Please give ur comment ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...