Thursday, April 7, 2011

Perempuan Anak Panah Syaitan

Selepas terbaca entry di sini, teringat lana akan ustazah semasa kt matrik dulu....Tapi sayangnya lana dah tak ingat nama ustazah tersebut....


Ustazah tu kata, "Ingatlah wahai kaum perempuan, perempuan ni adalah anak panah syaitan, jadi berhati-hatilah kamu wahai kaum lelaki"...Mula-mula lana tak faham gak la apa yang di katakan dengan anak panah syaitan....rupa2nya mcm ni


1. perempuan yang berhias melampaui bukan untuk suaminya...walaupun dia dh berkahwin, tapi dia berhias sehingga boleh menyebabkan lelaki tidak mengalihkan padangan daripada wajah dan tubuhnya...huhuhu, kan ke  terpanah tu huhuhu...


2. perempuan yang menyanyi dengan suara yang lunak merdu...bikin cair hati lelaki yang mendengarnya..kan ke terpanah tu....


3. perempuan yang tak menjaga auratnya...hubby lana sendiri tak suka lana seksi, (kalau la body lana cantik pun kan) takkan bagi punya pakai pakian yang menjolok mata, menambah dosa dia saja...perempuan yang seksi, even nampak sikit lurah dari tepi atau depan, even lehernya, mampu membangkitkan "rasa" kepada kaum lelaki...kang terpanah la dia...


4. perempuan yang sengaja melunakkan suaranya seperti merengek2...serius, lelaki boleh tergoda..kan ke panah tu...ada lelaki yang suka, ada lelaki yang tak suka...

tu antara yang lana ingat la kan....lagi satu, yang lana ingat ustazah tu bgtau, "jadilah seperti epal yang dibaluti, bukan epal yang telah di cerobohi ulat"..epal yang di cerobohi ulat?? mcm mana tu??  ada sapa2 boleh tolong jawabkan?

0 orang yang tak busy ^^:

Post a Comment

Please give ur comment ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...