Wednesday, April 20, 2011

Tiada lagi masalah ulat, kini bagaikan lapangan terbang - Beli tiket Online

Apakah tajuk yang lana katakan tu? berkaitan apa? apa lagi kalau bukan Hentian Puduraya laaa...tak sia-sia kan buat pengubahsuaian dan penaiktarafan Hentian Puduraya tuh...memang berbaloi, sedangkan dekat Shahab Perdana (Terminal Bas Alor Star) pun dan ada tempat menunggu yang berhawa dingin, inikan pula Puduraya kan, kotaraya tuuuuh......


tengok saja lah pada gambar ini...

lana tak sempat nak jejak kaki ke puduraya lagi, baru lalu tepi-tepi jer retu, balik dari kampung...so lana tak pernah tengok lagi la suasana dalam tu macam mana...


ermmm pernah korang bayangkan, cara mudah nk beli tiket tanpa bersusah payan naik lrt sampai ke puduraya? lagi-lagi kalau duduk jauh, nak kena tukar komuter, pastu tukar lrt lagi kan...so sekarang ni, boleh dikatakan semua perkhidmatan bas express akan memberikan perkhidmatan membeli tiket secara online....


Sebelum ni, lana asek beli bas maraliner secara online saja, memang besh, tapi lama-lama, bas maraliner rasa macam tak selesa, memang on time je, tapi seat dia tuh, buat rasa lenguh huhuhu...pastu lana beli tiket online bas transnasional lak, adeh la, dah la seat xleh pilih, memang tu first and last time la lana beli tiket trans online huhuhu...dan paling terbaru lana beli tiket online Bas Etika, alamak, dia charge sampai RM2 untuk perkhidmatan online huhuhu...sepatutnya tak payah la kan huhuhu...


tapi memandangkan bas etika sangat selesa untuk tidoq sepnjg perjalanan, lana tutup mata je la RM2 tu, ibarat macam tambang naik lrt ke plaza rakyat tuk beli tiket, cuma tak penat je la kan hehehehe...


so apakah url nk beli tiket online ni? meh lana listkan, lana kan baik hati ahahaha ^^

yang lain lana rasa masih dalam pembikinan...nanti rasanya semua Bas Express akan ada perkhidmatan Online ticket sebab nk membanteras ulat2 jual tiket tu...cuba korang bayangkan ornag yang jual tiket tu, yang paksa korang beli tu, macam ulat gonggok (kalau dia berkulit hitam) dan ulat sagu (kalau dia berkulit putih) ahahahaha XD

oklah, cukuplah lana mengarut sambil memberi info yang berguna untuk dikongsikan bersama ceeewah ^^...jumpa lagi di slot info merepek kerepek kak limah yang akak datang muahahaha

0 orang yang tak busy ^^:

Post a Comment

Please give ur comment ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...