Tuesday, February 1, 2011

Selamat Tinggal Samsung Wave huhuhu (T_T)

Hi all...sorry lama x update..lana cuti awal, so dah ada kt kg, ssh sket la nk update..xde la susah pun, tapi malaz saja hehehe...

ni terupdate pun sebab ari ni hubby g keja, so bosan xdak orang nk gaduh ahahaha


lana nk cita pasal the wave lana tuh..Baru pakai 2 minggu saja, terus lana rasa nk let go wave yang lana baru beli tuh...bukan tak besh..besh cuma ada sedikit kehampehan wave tuh..eh bukan sikit la, banyak kot huhu

 

Meh la lana buat perbezaan kebaikan dan keburukan wave ni
kebaikkan
  1. super amoled display..walaupun brightness dia low smpi 3, tapi still sedap mata memandang, serius tak tipu
  2. nk slide2 tgk menu, seperti anda pakai iphone..serius besh..xyah nk tekan kuat2 la
  3. bunyi dia pun besh..samsung kan
  4. ada second camera..so boleh buat 3g call..my hubby kata gambaq clear jugak la (sbb dia yg receive my 3g call ^^)
  5. prosessor dia 1 gb..laju seeeyh...xyah nk terhegeh2 tunggu la
keburukkan
  1. OS yang di pakai ialah Bada...serius tak besh, sbb bada ni kan baru lagi..so banyak apps yang xdak
  2. GPS pun Route 66, xbesh langsung aaaaaa...maklamat utama lana nk pakai smartphone ni supaya ada kemudahan seperti GPS..ha la, dok KL, ingt lana tau suma jalan ka? ahahaha..nk pki gps yg di sediakan software, kena la beli software tuh kira2 RM50 gak la huhuhu
  3. banyak game yg xbesh dan apps yang xbesh..ha la, sure la nk main game angry bird kan, pastu nk guna foursquare la ahahaha...
  4. x user friendly dalam apps social network..serius tak mesra alam, buat lana tertekan saja huhuhu
Pikiaq punya pikiaq, last-last memang lana letak ja la iklan nk jual samsung wave ni dalam mudah.com...3 hari ja letak, dah ada pembeli..kalau jual kt kedai, mmg xkan dpt harga yang aku nak la huhu...
 
tak menyesal ka? sbb banyak jugak la lana rugi huhuhu..lana pikiaq balik, daripada lana dok pakai wave ni dok sakit ati ja dengan apps yang xberapa nk ada ni, baik lana jual (sementara masih baru dan harga tak la turun sangat kalau jual ^^)..xdak la menyesal kan, bila jual wave pastu dapat yang better apps daripada wave...

cuma lana menyesal sebab masa awal2 dulu tak tetapkan betul2 pendirian nk smartphone yang ada android huhu...kan dah susah huhu

moral of the story : 1. kalau  suka pada sesuatu barang, survey habis-habisan(aku dah buat dah yang ni)
2. tetapkan pendirian, nk pakai os android, pakai saja jgn cari jalan alternatif  lain (aku tersilap langkah la yang ni huhu)
3. xyah nk puas kan hati orang lain, kalau diri sendiri yang tak puas ati..ye la orang kata hp ko tu xdak secondary camera la, lantak la kan, daripada ada secondary camera, tapi OS mcm hampeh, xguna gak kan...ibarat cantik di luar, di dalam buruk nk mampus ahahaha (gara2 nk puaskan hati orang huhu)

So memang bagi pengajaran sungguh la pada lana..xpa, lana dh bertukar pada hp yang lagi besh dan lagi murah daripada wave ni ^^..nnt lana story di lain entry yer ^^

p/s ; pada yang tak kisah sngt dengan apps yang tak besh di wave, nk guna tuk surfing internet atau untuk email saja, mmg wave ok la, sesuai, sbb menaip jadi laju..mau kalau pakai os bada 2.1 kot, boleh swype ja...pantas..nanti lana cita pasal swype key ni lak ek ^^

p/s/s : lana ni jenis beli barang mmg nk puas ati..senang nnt ^^..dan lana xsuka pakai sat2, lana akan pakai lama sampai la rosak..cuma pakai sat jika apps dia x besh saja ahahaha


0 orang yang tak busy ^^:

Post a Comment

Please give ur comment ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...