Wednesday, February 9, 2011

Garmin Asus Nuvifone A50 di hati ^^

Hi all...sorry sebab update lambat..thanks pada yang sudi dan xjemu-jemu singgah blog ni hehehe...lana sibuk sikit kebelakangan ni..macam-macam nak buat..almaklumlah cuti lama kan hehehe..blog sendiri pun x terupdate apatah lagi nk blogwalking kan, BE pun xdapat huhuhu...xpa2, nnt2 ada la tuh ^^..

So arini ni kita cita pasal tepon la yer...Masih ingat lagi entry ini?  Memperkenalkan telefon yang menggunakan OS android yang besh lagi murah daripada Samsung Wave yang guna bada, tadaaaa, Garmin Asus Nuvifone A50 ^^
Telefon ni lagi murah daripada Samsung Wave, tapi applikasi dia lagi besh daripada wave tuh..sudah semestinya lebih besar skrinnya daripada wave kan..so nak baca spesifikasi dia, sila lawat sini yer kawan2, jangan malu jangan segan ^^
 
Macam mana la lana boleh pi beli telefon jenama ni? dah la tak terkenal pun...ok2, kisahnya macam ni...kan lana dok tak puas ati dengan wave, harap cantik saja, tapi tak user friendly pun kan, so lana memang bertekad jual wave dan nk beli hp yang guna OS android ni..(nnt lana xplain pasal os ni lak yer ^^)...biar la lana rugi sekarang kan, ye la, kalau tak jual wave sekarang, kang jual lambat2, lagi lama lagi harga hp tu turun huhuhu...

lana dok survey2, memang berkenan nk amek HTC la...lantak la xdak 3g video call pun, paling murah HTC (ada lagi hp android yang murah, tgk kt blog jard ni, rasanya en naim kita ada pakai kan CSL SPice ni kan? review sket naim hehehe) yang besh HTC Wildfire la RM1100...

sekali lana dh pi kedai hp, dia rekemenkan hp Garmin Asus ni...bezanya cuma kena tambah lagi seratus sahaja...tengok2 balik, internal memory dia pun 4 gb tuh...dan yang paling menarik hati lana ialah GPS dia ialah Garmin..Dah nama pun Garmin Asus kan hehe...dan garmin asus ni jugak dikenali sebagai smartphone navigation..dalam masa sama dia leh jadi GPS devide hehehe...

tengok, sebab skrin dia besaq, so nmpk mcm GPS devide je kan?? lana suka garmin, sebab dia sangat la user friendly...nk guna dia tak payah bayar pun (lana rasa la sbb software garmin ni dah install siap2 dalam hp ni, nk uninstall mmg xleh la tau)

so sekarang ni, sapa-sapa yang ajak lana nk pi berjalan2, lana on saja hahaha...GA (garmin asus) dah ada, memang dia sangat berguna

oh ya satu lagi...disebabkan GA ni OS android, so boleh dunload mcm2 aplikasi yang kita suka..terus terang lana ni seorang yang suka explore dan suka menggunakan sepenuhnya kemudahan yang ada..no more tulis2 kt kertas, kan memo pad ada di telefon..

antara aplikasi yang lana install dan lana suka ^^
  1. foursquare (wohoo leh check in, selalu kawan2 lana yang dok pki BB (blackberry) suka sangat dok check in ^^)
  2. Blogger Droid (boleh update blog melalui hp tanpa perlu membuka browser di hp..nk buat sebagai draft pun boleh...cuma xleh nk upload gambaq je la huhuhu)
  3. woman log ( untuk tracker pasal2 hal perempuan ni la..bila period..bila time subur, semua tu penting bila dah kawen ni ^^<-- rasanya tak terlampau kot cita pasal ni, sebab ni pun untuk pengetahuan jugak kan)
  4. OI Shopping List (untuk tulis list2 shooping la, siap boleh tulis harga lagi, boleh buat bajet ^^)
  5. Discount Calculator (aplikasi mudah ni pun besh gak, mau kalau tengah ada sales yeeehaaa ^^)
  6. color note (ala dia mcm memo pad tu la, senang nk tulis apa2, untuk reminder, contohnya no akaun bank ke kan, alamat)
tu ja yang lana install...game lum senarai kan lagi ahaha...yang dah sedia ada semestinya apps where am i (boleh save location kita sekarang, senang nk gps nanti) ..tapi paling besh setakad ni main game angry bird la..apa ingat ada iphone je ke leh main angry bird? hehehe...mana2 telefon yang pakai os android boleh je main angry bird, siap ada season lagi (ni pun nanti lana cita satu entry ^^)

ha satu lagi...kalau dulu pakai wave memang x user friendly kalau nk acces fb atau twitter melalui hp kan? so kalau dah pakai android ni, besh je korang!! seriusly...android banyak tiru lebih kurang mcm iphone punya...siap ada iphone apps (untuk dunload apps yang sama mcm iphone di android) wohooo, mau nk beli iphone, kena spend smpi rm2600 sebijik, dengan hanya tak sampai rm1500 pun leh dapat aplikasi yang sama macam iphone hehehe..

opsss terlebih promote sudah ^^..oklah...overall, lana memang puas ati la dengan GA ni...harap dia dapat berbakti dengan baik pada lana...dan yang tak beshnya, sebab dia baru di pasarkan, casing dia lum ada jual lagi la huhu..terpaksa belikan baju sarung kaler pink kt dia hehehehe

p/s : lana akan stick pada satu2 benda saja, sbb lana seorang yang setia dan tak suka membazir, tapi terbazir gak sebab jual wave dan beli GA ni huhu, terpaksa, utnuk kepuasan yang lama, ok la kan, berbaloi x? heheh

2 orang yang tak busy ^^:

Matjoe said...

mcm menarik ni. sometime benda yg best tak mestinya terjual paling banyak

idahsalam said...

barng mahai tak semestinya baik.barang murah tak semestinya tak baguih.

Post a Comment

Please give ur comment ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...