Thursday, February 17, 2011

Bohong suami untuk kebaikan dirinya...

Di suatu malam si suami tersedu-sedu atau dalam bahasa barat ialah Hiccups...

suami : hic..hic (bunyi sedu2 tu)

isteri : laaa, abag sedu ka?

suami : a'a kurang minum air kot..

isteri : owh...erm... abang ada amek duit b tak? b tengok tadi dalam purse tak cukup la duit b

suami : eh tak la...mana ada..kalau abang nk duit, abang mintak la, buat apa nk amek tak bgtau...(terus rasa tidak senang)

isteri : cakap la betoi2.. b dah kira tadi tak cukup...abang ja dengan b..abang yang amek kan? betoi dak?? (terus menuduh)


suami : ish xdak la...satg abang buat betoi2 amek duit b kooot...(mula nk marah dah, tapi masih cool kekeke)


isteri : betoi2 ni x amek duit b? serius?


suami : ha la, buat apa abang nk amek duit b...


isteri : aik mana sedu abang tadi? hilang dah? ahahaha


pastu baru la si suami sedar yang isterinya sedang menipunya untuk menghilangkan sedunya hehehe...so korang kena berlakon bebetul tau, masuk ni, dah 3 orang aku berlakon menipu, tuduh amek duit aku, bukannya tuduh bebetul, berlakon saja, untuk membantu hilangkan sedunya ^^ (muka kena serius untuk berlakon ni tau hehehe)


nak tau x apa punca sedu ni terjadi? aku pun baru tau ja ni, pas baca blog ni..credit to blog syazwansafwan
(kopi pes daripada blog syazwan safwan ni ^^) 

Perkara-Perkara yang boleh menyebabkan Sedu ialah :

Jika anda cuba ingat, anda mesti pernah membuat satu daripada tindakan-tindakan yang dinyatakan di bawah sebelum mendapat sedu.

1. Makan dengan amat cepat, <-- lana suka mkn dengan cepat,patut la rajin sedu ahaha
2. Makan sesuatu yang panas tetapi setelah itu meminum air sejuk,
3. Terisak-isak atau menangis - kerana makan makanan yang sangat pedas,
4. Makan makanan yang sangat panas,
5. Meminum alkohol atau soda berlebihan,
6. Batuk dengan teruk,
7. Ketawa dengan teruk.

5 orang yang tak busy ^^:

Ogy said...

As salam...lama tak melawat blog ni... .sori ya...masa tak mengizinkan lately...sibuk berulang ke hospital...dgn berokben lembab lg...ari ni br masuk opis...br ada masa..nk bw sekejap...curi2...huhu

resturesort said...

oo.. bukan nk besar..

Redbloodsnow said...

HAHAHA..oooo gitu rupenya tektik utk hilangkan sedu ea. nk gak la try...hikss

LanaBusyBee said...

kak gee : waalaikummussalam ^^...xpa akak, sy paham, sbb sy dok baca blog akak hehehe...akak baca klu ada ms yer ^^ thanks sudi gak singgah cni ^^

returesort : tu la, lana pun ingtkan nk besar hehehe...

zie : a'a try zie, jadi..tapi penuh emosi la tau kalau nk berlakon tuh hehehe

Emma said...

lama dah tak sedu. Kalau baby nak mohong lagu mana ha? ahahahah...nenek dia buh tisu/kertas basah kat dahi dia macam hantu cina tu..hahaha...mana punya petua tah..

Post a Comment

Please give ur comment ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...