Tuesday, November 30, 2010

2010 Best Beauty Buys - Makeup Part 1

Weekend baru lepas aku balik umah kakak aku..sebenarnya rindu sangat kt anak2 sedara aku tuh...pastu banyak masa diluangkan dengan layan budak2 kecik comel tuh..Ishak gebu hehehe...

Kakak aku lak jenis seorang yang suka beli magazine, ye la, kang nanti boleh claim kan hehehe...So topik yang menarik aku nk share dengan semua orang ialah review pasal best beauty buy untuk tahun 2010...ada kategori makeup, skin care, bodycare, haircare, dan grooming..Artikel ni aku copy paste daripada Magazine Women's Weekly keluaran september.....Credit to Women's Weekly...kalau korang nk baca sendiri boleh dapatkan di pasaran, tapi xtau la ada ke x lagi....

Moga artikel ni boleh dijadikan guide pada korang kalau nk beli barang-barang kecantikkan harian korang..ada banyak kategori dan jenis, so aku pecahkan ikut part2 tertentu ek....So apa tunggu lagi, jom mulakan sekarang!! ^^ (semua gambar credit to google ^^)

BEST FACE CONCEALER

Bawah RM50 : Rimmel Hide The Blemish COncealer, Rm19.90

Atas RM50 : M.A.C Studio Finish Concealer, Rm70
___________________________________

BEST LIQUID FOUNDATION

Bawah RM100 : Loreal Paris True Match Super Blendable Foundation SPF17/PA ++, RM52.90 (aku pakai foundation ni, and yes memang best ^^)

Atas RM100 : Bobbi Brown Luminous Moisturizing Foundation , RM160 (xmampu eden nk boli yang mahal2 ni huhuhu)
___________________________________

BEST PRESSED POWDER
Bawah RM100 : Revlon ColorStay Pressed Powder with SofFlex Comfort Technology, RM29 (wow murah je kan,nanti boleh try nih ^^)

Atas RM100 : Guerlain Meteorities Voyage Exeptional Pressed Powder, RM497 (omak aaaih, memang brand yang mahal2 ni xberapa nk glamer kan...tapi tu la hakikatnya, sure besh giler ni, tengok pun mcm besh)
___________________________________

BEST LOOSE POWDER

Bawah RM100: Maybeline Clear Smooth Minerals Healthy Natural Powder Foundation, RM49.90

Atas RM100: Laura Mercier Loose Setting Powder, RM159
___________________________________

BEST CREAM BLUSH

Bobbi Brown Pot Blush , RM90
___________________________________

BEST POWDER BLUSH

Bawah RM100: Revlon Color Stay Mineral Blush, RM52


Atas RM100: Elizabeth Arden Color Intrigue Cheek Color, RM115
___________________________________

BEST MAKE-UP BASE

Bawah RM100: Revlon Beyond Natural Smoothing Primer, RM59


Atas RM100: Shue Uemora UV Under Base Mousse , RM108

___________________________________

BEST COMPACT FOUNDATION

Bawah RM100: Cyber Color Snow Compact Foundation SPF26PA++ by SA Sa , RM78.90

Atas RM100: Shiseido Makeup Advanced Hydro-Liquid Compact SPF 15, RM174
___________________________________

BEST EYE CONCEALER

Bawah RM100: SilkyGirl Perfect Cover Concealer RM15.90

Atas RM100:Bobbi Brown Tunted Eye Brightener, RM130

So habis dah review part 1, kiranya ni basic tuk muka dan pipi...nanti part 2 aku sambung barang2 makeup untuk mata dan lip...Semoga artikel ni dapat membantu kalian untuk membeli barang2 kecantikan yang berkualiti dan berbaloi...

Xsemestinya murah tapi xdak kualiti kan ^^


6 orang yang tak busy ^^:

Penyamun Code said...

This is a smart blog. I mean it. You have so much knowledge about this issue, and so much passion. You also know how to make people rally behind it, obviously from the responses. Youve got a design here thats not too flashy, but makes a statement as big as what youre saying. Great job, indeed.
=======
Salam Ziarah.. :)

LanaBusyBee said...

penyamun code : tq ^^ aaaaaaa terharu ^^..kadang2 saya jadikan blog saya for my own reference as well ^^ tq for dropping by ^^

fyna said...

dlm byk2 tu i ada maybelline loose powder je..hehe yg tu memang superb! thanks for this info..i follow ur interesting blog!

~ miss femme fabulosity ~ said...

Sangat setuju dengan BEST LIQUID FOUNDATION - Atas RM100 : Bobbi Brown Luminous Moisturizing Foundation , RM160 .

Sblm nie I pakai liquid foundation MAC. Tapi satu hari tue officemate I suggest pakai Bobbi Brown. Sebab I tengok make up dia stay lama and tak pecah-pecah :)

Sumpah sangat berpuas hati dgn Bobbi Brown. MAC pon kalah ;) Memang agak mahal, tapi rm160 tu kalau boleh pakai 4-6 months, berape sangat la kite spend satu bulan kn? ;)

Lagipon dia cover up muke semua! Tak nampak lagi bekas jerawat ke jerawat merah2 jer.. summore dia sgt light. Trust me! :) Tak payah pakai concealer lagi.

I pon pernah pakai liquid foundation Loreal tue. Memang best dan sgt budgetted! :D

LanaBusyBee said...

fyna : tq fyna xoxoxo ^^...nnt nk try la loose powder maybeline

ell : ni yg i suka u^^ eh i suka u komen agagaga^^...details dan boleh mempengaruhi orang ramai^^..btl tu, apalah sgt RM160 tuk 4-6 bulan kan wow, gaji dah sah2 RM2k lebih hehehehe, tapi kang ada anak, xleh dh nk pk suma2 ni huhuhu...

loreal tu i pki sbb u la recommended hehe

thanks ell, really appreciate ur comment^^

sweetlavender86 said...

sgtt setuju dgn miss femme.before dis i pakai mac punye foundation.then my ofismate pun suh try yg bobby brown punye foundation.it's really superb!lagi cantik n kemas dri mac.texture die pun sgt2 soft n thin.u should get 1and try!tahan smpai 6 bulan.mac pun same.xpyh beli tiap2 bulan.same je harge bile beli tiap2 bulan.for me untuk foundation and powder better u beli yg mahal sket.klu mcm eye shadow ke,blusher ke beli yg murah pun xpe..

Post a Comment

Please give ur comment ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...