Tuesday, November 16, 2010

Al-Ma'tsurat Sughra - Zikir dan Do'a Rasulullah SAW pagi & petang

Salam all ^^...emmm..korang perasan x? sekarang ni mcm2 tragedi berlaku kan? banjir, gunung berapi, pembunuhan (buang bayi) dan macam2 lagi...agaknya bumi ni dah terlalu tua..dan sakit2....

kita sebagai khalifah di muka bumi ni, haruslah mempunyai kesedaran(xsedaq lagi xtau la nk kata apa huhu)...kadang2 takut juga aku dengan bencana alam ni..jadi marilah kita sama2 berzikir dan berdoa...(yang wajid didahulukan yer ^^) amalkan selalu....basahkan lidah kita dengan zikirullah....

zikir yang aku suka amalkan, al-ma'tsurat sugrha ni..boleh di baca pagi dan petang..baca kedua2 waktu lagu bagus...dulu masa kt matrikulasi arau, rajin la aku dok amalkan..sekarang dh keja ni, napa la malas sangat ek? padahal bukak facebook atau tulis blog, boleh jer jadi rajin, baca ma'tsurat ni xsampi pun setgh jam dah abeh dan, bukan amek masa yang lama sangat pun,tapi malas sgt.....kalau ber fb dan berblog ni, berejam2 pun sanggup..Astagfirullahalazim...ok2, marilah kita mengubah corak kehidupan kita....

senag ja nk dapatkan ma'tsurat ni, kt MPH banyak..baru2 ni aku beli yang saiz kecik, senang nk letak dalam purse, boleh baca bila ada masa senggang...


RM1 je u ^^...walaupun singgit, tapi pahalanya tidak ternilai, Wallahualam.....
anda buat, anda dapat!! ^^

1 orang yang tak busy ^^:

anita_hanapiah said...

bleh cari gak la pasni..kecik senang nk letak lam handbeg

Post a Comment

Please give ur comment ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...