Wednesday, November 3, 2010

Jangan monyet, jangan!!!

Korang ingat lagi tak iklan yang kt tv dulu2? ala yang monyet nk mkn cili tuh..tengok video ni, aku xleh share dlm ni, sbb update kt opis ni huahuahua......

satu lagi kisah sang monyet ni, credit too Saiful Islam.com..bacalah kalau rajin ek..


so alkisahnya berkaitan dengan monyet ni, sama dengan kisah yang berlaku di suatu tempat..tempat di rahsiakan hehehe...


kalau la kita nk malukan orang pun kan, jangan la nk smpai memalukan diri sendiri...so boleh di ibaratkan,"jangan monyet, jangan!" sekali terkena "pedas" kan..padan muka.....


kalau nk tegur orang dengan niat nk menjatuhkan dia pun, check diri sendiri dulu, hang buat keja bagus x? jangan nk berlagak jadi boss...kang tak pasai2 jadi busybody saja, tak pun body builder wakaka gelak sama dia...


aku ni pun, hubby munchy selalu komplen aku susah nk ditegur, eh eh, kalau tegur nk betul sama dgn apa yang ex awek dia cakap, memang la aku xleh trima, wakakaka pandai2 la aku pikiaq sendiri kan...tapi tegur benda lain ok je pun kan ahahaha...cthnya, suh pakai baju yang longgar2, i ikut je kan?? huahuahua..


klah dah la...suka ati monyet la...monyet ni, tak ditegur kang menjadi2...ingtkan dh insaf, sekali x pun...suka ati ang la monyet, hang nk gak mkn "cili" tu makan la ahahaha...


p/s : sesungguhnya Allah Maha Adil..apa yang sesorang tu buat jahat dgn niat jahat (ha la, xkan buat jahat dgn niat baik, ada ke?) dia akan terima balasannya nanti..kalau x direct kena kt dia, mayb kena pada keturunannya, Wallahualam.....


p/s 2 : teringt lagu justin timberlake " what goes around come aroung" oh i love u justin timberlake hehehehe

0 orang yang tak busy ^^:

Post a Comment

Please give ur comment ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...