Wednesday, November 24, 2010

Sabun Susu Beras

Hi girlss...jom kongsi kebaikan sabun susu beras ni...disebabkan muka aku ni penuh dengan bekas jerawat dan liang-liang pori di muka mcm besaq ja, so aku telah menjumpai tips yang best daripada blog Nurul ni ha..thanks nurul, luv u more ^^


Masker tomato + putih telur tu aku belum buat lagi...tapi dulu aku selalu buat masker putih telur saja..nanti aku buat entry pasal ni yer ^^..so sekarang ni aku baru nk try pakai sabun susu beras macam Nurul pakai tuh..kulit nurul halus mulus gebu jer..jeles tengok hehehe...


Sebelum ni aku pakai face facial Tia Amelia, memang berkesan..moisturizer kt muka pakai lotion olay..serius aku xleh pakai cream, sebab muka aku berminyak, so kena pakai moisturizer yang jenis lotion jer...pastu dah abeh pencuci muka Tia Amelia, aku gatai lak pi pakai pencuci muka brand Garnier, konon nk macam muka Lisa Surihani la tuh ahaha...sekali hambek hang, muka naik jerawat lagi banyak dan tingalkan bekas huhuhu...sedih la sedih...muka jadi comot huhuhu....


Tengah aku dok belek2 dalam FB, tetiba terjumpa ada sorang ni jual sabun beras...Seketul 60gram, dengan harga RM8 kot(xsure la) , tapi kalau beli 3 ketul termasuk postage hanya RM26..Sabun tu made in thailand...gambar mcm kt bawah ni (credit to google, cari2 terjumpa ^^)


 Aku nk bagi link FB orang yang jual sabun tu, tapi xleh lak nk connect kt opis ni, almaklum la kena block hehehe...so aku tengah menunggu kedatangan sabun ni sampai kt tangan aku...

Nanti aku dah pakai dalam seminggu, aku bagi reviewnya okeyh ^^...

Kalau ada sapa2 nak share pasal kecantikkan, meh la share, kasi link sekali yer ^^ TQ

16 orang yang tak busy ^^:

Redbloodsnow said...

HAAA NNTI JGN LUPE TAW BUAT REVIEW TTG SABUN TUH EA. MANE TAW ZIE INTERESTED...HIKSS :P

Anonymous said...

WAAA...MCM BEST TP KENA TAHU JUGAK BAHAN APE YANG DIGUNAKAN YERKK..

meksu83 said...

sy prnah tgk sabun ni kt munduk (Thailand) tp x ingt hrganya brapa.. xtau lak ni sabun beras. tgk tulisan siam pn sy dh x brani, halal ke??

Best Buat Duit said...

saya pon penah guna sbun susu beras ni...lagi pon harga dia x berapa mahal (sbb sya dkat dgn thai) sekarang sya sya buat jualan borong sya jual 1 dozen (12 ketul) harga RM45.00 trmasuk postage...kalau berminat boleh la sms sya di no. 013-5041741 (mokhtar)

syahid said...

http://www.facebook.com/groups/156524611122279/156646884443385/?notif_t=group_activity sila like link ini...

syida said...

salam,saya sekeluarga pun pakai sabun beras nie jgk.. boleh mengeringkan jerawat, membersihkan muka.. Alhamdulillah....boleh order dengan saya jgk kebetulan saya ada kenalan di thailand dan boleh dpt dengan harga yg murah.. berminat msg sy 0124950586

Anonymous said...

Halal tak?

ChibimarukO said...

sabun ni pak mertua aku dok beli kt sempadan 12 ketui rm9 ja wehh...buat sabun badan...ekceli mmg putih pakai sabun ni..aku pun pakai gak..tp kulit muka aku jadi tersgtlaaaaaa kering kontnag sampai mengelupas haaaa...

Anonymous said...

hurm...ari tu blk dr thai,kat thai tak beli,sggh pdg besar depa jual rm 12 utk 12 ketul,so seketul jatuh rm1,kalu beli on9 ade la dlm 12 ketul tu rm36-45,mne nk cr lg murah ye..??

LanaBusyBee said...

chibimaruko : memang murah pun sebenaqnya la ni...dulu mahai...muka aku tak sesuai pakai sabun ni....

anon : ish saya tak berani la nk kata halal ke tak? huhuhuhu...saya dah tak guna dah

anon : kena beli kt thailand balik la jawabnya nk murah hehehehe

Anonymous said...

Saya beli ngan kwn rm5 3ketul

Anonymous said...

cik anonymous...blh bg no fon kwn tu x..nk beli gak

Anonymous said...

benarnya bahan2 dlm sabun nie ok... kilang dia pn bersih..mg sama cm bahan yg dia tulis kt packing tue.. byk beras jer lar sb pak cik sedara kita keje stu... kt kilang harga klu 1 dozen leh dpt dgn harga rm 3 sahaja... tp dlm on9 jual sampai rm 45..mahai tue... brg thai sebenarnya sgt2 murah.... dn saya mg berasal dari thailand...

meksu83 said...

ari tu p umh adk ipar, tgk sabun ni. gatai tgn sgt nk try sabun ni, x pasal2 naik jerawat. besar gedabak jrawat tu. x brani dh nk pakai sabun ni

Sherry said...

Saya beli rm4 seketul

Sarang Health and Beauty House said...

saya pun guna sabun ni.. tp guna kt badan la, kulit pun jd bersih dan cerah je.. wangi lagi, tangan yang menggelupas pun dh jd elok je.. tu yg sy brani jual kt orang tu. sape2 yang blum try, try la.. best. sy duk dekat dgn padang besar, sape2 nak bli borong blh beli dgn sy, nak beli seketul2 pun blh, jom visit page fb sy: http://www.facebook.com/saranghealthandbeauty

Post a Comment

Please give ur comment ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...