Monday, November 22, 2010

Movie Megamind

ermmm....macam mana la nk meriah hari raya di KL, kalau cuti hanya sehari saja kan huhuhu...cuba tengok kelantan dan kedah, meriah ja dengan korban dan kenduri, sebab cuti 2 hari...aku yang berada di perantauan ni jugak la yang teringin gila nk makan sup daging korban huhuhuhu...

siang hari, aku n hubby g berjalan2 raya di rumah mak sedaranya di kg melayu subang..."jumpa jugak nasik" kata hubby, huhu siaaan dia...pastu g umah sepupu dia, dapat makan lemang...sampai la ke malam, xdak pun daging korban huhu...xpa la...nk buat mcm na kan (rasa mcm nk ajak hubby balik kg ja naik bas huhuhu)

So malam tu, aktiviti kami ialah watching movie yeeehaaa...hubby dari dulu lagi teringin sangat nk tengok movie 3D..dalam fikiran dia, dia dh set nk tengok megamind...aku xcited sgt nk bawak hubby smpi tersasul mastermind ahahahaha...beli tiket on9 saja senang..g tengok kt midvalley, amek midnight....

movie start kul 11.30 malam...lepak2 dulu makan kt mc d, terserempak dengan Reen..reen ko ni kecik sangat la...kurus sungguh, makan banyak sikit na reen hehehe...nanti dah kawen, ko gemuk la mcm aku hihihi....

Masuk dalam hall, hubby xcited ahahaha..yg xbeshnya, dia lupa pakai contact lens, nasib la yang oi hehehe...kiranya ni second time la hubby tgk 3D pas tengok 3D ntah berapa minit masa kt langkawi dulu tuh...

bila nk start ja movie, aku mcm nk hangin jugak la...ada masalah teknikal apa ntah..xstart2 lagi..dok tayang iklan saja berulang kali...tapi aku tengok trailer cita Rapunzel 3D dia lagi mengancam...nmpk ke3D -an nnya itu hehehe..

ok2, jom aku riview cita ni...Megamind ni seorang(seorang ke ek? hentam je la ahahaha) makhluk yang di hantar ke bumi bersama dengan Metro Man..masa tu depa kecik lagi..stil baby...tapi masing2 ada kepandaian masing2...megamind genius, yang metro man lak dia ada kuasa luarbiasa...

Sampai la megamind dah dewasa, dh sedar yang dia xboleh nk jadi baik..so dia sedar yang dia ada bakat untuk jadi penjahat..beria2 dia nk taklut kota metro...banyak aksi2 lawak dalam movie ni..relek dan santai saja...sampai satu hari megamind berjaya bunuh metro man ni, tapi megamind rasa sunyi, sepi tanpa ada orang yang nk lawan dia...ye la, dah hero mati, so sapa lagi nk lawan dia yang jahat kan...

so untuk hilangkan rasa boring hidup bosan, dia cipta hero sendiri untuk melawan dia iaitu Titan..tapi Titan lak nk menjadi seorang penjahat jugak..adeeh laaaa...susah bila benda yang sukar di kawal ni..last2 terpaksa la megamind menjadi seorang yang baik(HERO) untuk menyelamatkan metro city...

Persoalannya di sini, dapatkag megamind melawan hero ciptaannya? tiba2 metro man muncul, bukankah metro man sudah mati? segalanya mungkin terjawab jika korang sendiri yang pegi tengok, x pun tunggu saja tayangan di Box Office di astro ahahaha...

Cita ni besh la...menghiburkan...gelak saja hehehe....

gaya hubby kononnya ala-ala robotic la tuh pki spek tuh hehe 
me yg semakin sehat ahaha..tgh tunggu hubby msk toilet, haiyaaak...

1 orang yang tak busy ^^:

pn fAzrin in d h0use said...

ruby,3d kan?>best x crita 2?>

Post a Comment

Please give ur comment ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...