Monday, January 11, 2010

Tertipah lagi....

aku xcited gila bila aku tengok angka berat aku di penimbang digital yang baru di beli awal bulan lepas....berbunga2 ja perasaan...xsia2 aku diet hari2 , xmakan malam ja pun...

First time timbang, aku dah agak, memang berat aku mcm tu...cuma kurang sekilo dari jangkaan...standard la kan..bila makan, naik...bila bangun pagi, dia turun balik...sekilo ja pun bezanya...

Tapi, semalam...aku timbang berat aku...tersenyum sorang2 ^^....weekend baru lepas, xdak la aku diet pun, aku siap makan tdoq lagi...i mean, pas makan aku tdoq la hehehe....tapi tengok angka kt penimbang, waaaa...turun 3 kilo...mcm xcaya hewww^^..so aku mkn dengan senang hati, sbb dok pikir berat yang telah berkurangan ituh hehehe....

Pastu petang tadi...aku penah terbaca, dan teringat kembali, kalau nk dapatkan bacaan penimbang yang betul, letak penimbang di atas permukaan yang sekata...masalahnya sekarang, penimbang tu berada di atas karpet bilik aku...xla la tebal pun karpet tuh kan...Ok ok....aku mula alihkan penimbang tersebut di atas lantai yang rata...sekali aku timbang.. aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aku tertipah..menciknya....menci bila perasaan aku di perkotak katikkan oleh penimbang itu aaaaaaaaaaaaaaa.....rupa2nya, mana ada turun 3 kilo pun huhuhuhuhu..maintain jer pun...ces2, ampeh la, memang lain bacaan pada penimbang tu kalau di letak di karpet....

Huh, semangat aku yang berbunga2 tiba2 terus jadi macam awan mendung saja huhuhu...ye la ye la, sok makan herbalife dengan teratur ek ruby..kalau tokwan tau berat aku maintain ja, sure dia gelak2 kambing kat aku huhuhu...

Mencinya...... @@

4 orang yang tak busy ^^:

Mohd Naim said...

sabor jer la...

takpe...go go cik ruby...

try usha blog The Biggest Loser Versi Malaysia

http://tbl-malaysia.blogspot.com/

:)

Alida Ali said...

ala jelesnya org dh trn berat baan dah kurus....akak gak yg rasanya makin naik...lama gila tak timbang...ntah2 dah naik mendadak2 dah....

LanaBusyBee said...

naim : ya go go go ale ale aleeeee hehehe...dah usha dah seblm ni, tapi mcm xleh nk ikut jer hehehe

kak ida : mana ada turun la akak, maintain jer huhuhu...

Matjoe said...

ingatkn penimbang tu mereng. rupanya tempat penimbang itu diletakkan tu salah

Post a Comment

Please give ur comment ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...