Friday, January 22, 2010

Kerana kau "J"

Kerana kau J, hari2 aku teringat...

Kerana kau J, nk pi makan ja, mesti akan pandang mencari kau di tepi jalan...

Kerana kau J, aku xkisah pun nk berbelanja lebih dari bajet...

Kerana kau J, aku relaaaaa.....

J adalah jambu wakakaka...setiap hari selepas makan sure akan beli jampu yang jual kt tepi jalan tu...dia letak lak ketul ais (ais batu) perghhh, bayangkan letak asam serbuk lam, masuk lam kerongkong aku, kena lak time tu panas terik,  fuuuh nikmat gila makan jambu batu yang sejuk...sedap lak tu...memang hari2 beli, kecuali kalau akak yang jual tu cuti la...tapi ni bukan jambu pak cu tu, tapi jambu apa ntah, xdak brand lak, kt balang letak jambu tu tulis endang, mayb nama akak tu kot ahahaha...

gambar dari pakcik google


ok2, meh aku kongsi bersama kasiat makan jambu batu ni..sumber diperolehi dari blog ni

1.  Buah jambu perlu di makan bersama kulit-kulitnya sekali kerana mengandungi khasiat yang tinggi


2. Jambu juga boleh diambil untuk amalan diet seimbang, terutamanya yang mengalami masalah berat badan macam aku ni ahahahaha...pastikan amalan tetap dalam gaya pemakanan okeyh

3. bagi sapa yang mempunyai paras kolestrol yang tinggi dalam darah, jambu batu boleh mengurangkan kolestrol iaitu 18.8 peratus dalam masa seminggu. Dengan syarat pesakit mestilah makan jambu setiap hari bagi memastikan keberkesanan.

Kredit tu blog ni..kalau nk tau lebih lanjut khasit lain, boleh la baca kat blog tu yer...


Sekian tips diet untuk aku gak arini...okeyh sok pi cari jambu banyak, makan mcm makan snack, besh kan ^^

4 orang yang tak busy ^^:

aja aja kakjah said...

atau kalau nk tau lebih lanjut tentang khasiat jambu ni, bolehlah tanye terus pada kak endang itu..mcm yg Fa buat :)

Sendra said...

hahahah..J pada aku makna nya sangat besar tw..aku ingat kau ada lah benda yang mungkin sama maksud J pada aku..tapi hampa..jambu rupanya..jambu batu pula tu..haha..nyum2..

Aus said...

ahahaha..ingat apela tadi..jambu..
keke

LanaBusyBee said...

aja : a'a betul tuh, kena tanya pa la hehehe

sendra : aaaihs, J apa la yang di maksudkan tu? Jambul? apa ni sendra, xplain plzz hehehehe

aus : a'a J for jambu hehehe

Post a Comment

Please give ur comment ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...