Wednesday, January 20, 2010

Sedu @ hiccups

aku teringat petua ni..tu pun setelah membaca blog cik farah ni..berkisarkan perkara ni..ahaha, sadiskan hehehe...ok2, mai aku cita

Cerita 1.
aku tengah tersedu2..masa tu lam umoq 6 tahun la kot...auk auk auk..penat gak la dok sedu mcm tu kan..korang panggil apa ek kalau hiccups(english) dalm loghat korang? kalau aku org kedah panggil sedu ja, mayb sama la kot kan....aku rasa mcm nk bebai gak la kan..pastu atuk aku (atau kt cni org panggil opah kan), dia la dok sakat aku....

atuk : ha! hang ada curi duit tok kan??
aku : eh mana ada la..ceq tak amek pun...
atuk : hang habaq betoi...aku tau hang amek duit aku
aku : ada la kot sekupang dua kupang ja...mana ada amek yang banyak2 pun.. (aku dah macam nk teriak dah kena tudung lagu tuh huhuhu)
atuk : ahahaha , tu sedu hang dah nk hilang kan?
aku : a'a la..waaaaaa...tok saja pekena ceq naaaa...(tak jadi teriak dah hehehe)
atuk : ha tau pun takut..hang ada curi sungguh ka?
aku : hish dak la..setakat amek 2 3 kupang ja hehehehe (kantoi ;p)

Cerita 2
satu hari selepas makan mcdonald...auk auk...member aku sedu...

aku : la, awk kurang minum air ni...tu yang sedu tu
member : ha tu la pasai...nk wat mcm na ni? adeeeh xsuka la sedu...
aku : (diam)
aku : ha! awak ada curi duit saya kan? saya syak awk jer yang curi duit saya...rm50 kan kan?
member : eh, apa lak ni? mana ada la....saya mana ada amek duit awak pun ( muka dia dah gelabah)
aku : eleh...xyah la nk tipu saya...saya tau..awak yang amek duit saya kan?dah la...ngaku je la awak amek duit saya...
member : sumpah! saya tak amek pun duit awak...buat apa saya nk amek duit awak...saya tak sentuh pun purse awak
aku : ha tengok, sedu awak dah hilang kan?
member : a'a la...tapi saya tak amek duit awak
aku : yer2, saya saja jer nk bg sedu awak hilang, tu la ubatnya hehehehe
member :(pap pap pap dia pukul aku ahahahah) eeee awak ni jahat la..kenakan saya
aku : eh apa lak...saya kan bagi ubat kat awak tu kan hehehehe

semua cita di atas, memang pengalaman dari aku sendiri..korang tak caya, korang try la, pastikan kat tangan member korang bukan pegang benda2 yang boleh memudaratkan seperti pisau or pistol ahahahaha

2 orang yang tak busy ^^:

Matjoe said...

wow, i never knew this. minum air laa yg ai tahu pon

LanaBusyBee said...

try la wat en matjoe...tapi pastikan berlakon dengan nada yang serius, bila member dah berdegup jantung, dah berderau darah, sure menjadi petua ni hehehe

Post a Comment

Please give ur comment ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...