Wednesday, November 9, 2011

Mimpi yang hampir jadi kenyataan

Ok2 u all...lana nk cita...ini bukan mimpi lagi..dan sebab ini la lana jadi fobia dan terbawak2 sampai dalam mimpi huhu.

Alkisahnya,hari khamis lepas keja,lana bergegas nk balik kg..tiket dh beli.,jumaat haruslah dh mintak cuti yer u all ^^,lama ni xjumpa abang leman hehehe.mcm biasa lana naik lrt dari sg besi ke plaza rakyat..masa nk beli tiket lrt kt sg besi pun dh terlepas satu lrt dah...lana dok berkira2 dalam hari,sempat ka nk smpi puduraya ni? sampai kt puduraya ja mmg xpi kaunter tiket dah..terus cari plarform bas maraliner..huiih berpeluh la gak kan..

elok dah jumpa,penjaga tiket tanya nk g mana? Lana pun bgtau aloq staq,terus dia marah lana.."ha dok tunggu awk sorang ja tau..cepat g kejar bas tu!!!nape lambat sgt???awak sorang ja ni"...boleh lak lana ingt dia main2 huhu..sekali betul daaa..bas dh jalan..

tapi lana leh nmpk bas tu depan mata lana..jerit2 penjaga tiket tu suruh lana lari haaaa..dengan berbaju kurung,kain sempit, dua beb,lana lari sekuat tenaga yang ada,semput oiiii...

memang dok nmpk ja bas tu,mcm dalam mimpi tu huhuhu.. Lana angkat tangan kt bas tu.dengan harapan driver nmpk lana la kan. Sekali bas jalan buat dek ja..sah xnampk aku niiii.,ini tak leh jadi ni..disebabkan bas berasak2 nk kuaq puduraya,so bas pun jalan slow2, so memang sempat la kan lana nk buat sesuatu..apa lagi lana tampar la badan bas tu sambil lari ke depan pintu bas hahs, dh mcm orang gila dh lana rasa hahahaha.

Pastu driver pun bukak pintu...tercungap2 kot lana huhuhu,beria lagi lana nk tunjuk tiket bas...driver kata duduk dulu,xpa...pastu dia kata bas mmg kena jalan sharp,sebab ada pak guard akan kacau n halau suruh jalan huhuhu..

xcukup nafas lana rasa.,klu xmmg xbalik raya la huhu... Tu kejadian minggu lepas, ni kejadian pukul 11.30 mlm td..lana dh rushing dgn abg leman ke shahab perdana..dh mmg fobia takut bas tgl..

lana g kaunter tiket,nk print tiket, sbb lana beli tiket online..sekali nk naik bas, pakcik driver kata,cuba tgk tiket elok2.dengan muka masam n garang dia tu mcm nk marah lana..laaa sekali budak tu print tiket yg lana nk balik kg minggu lepas...adeeh la, macam2 haaaih..pastu g la kaunter tiket semula, budak tu dh bergegas nk g platform sbb dia sedaq dia silap kot aiyayayaya...

Haaaih la mcm2 pengalaman dengan bas ni ja..retu abg leman..yg tu nnt lana cita lain..harap2 pasni xdak dah pengalaman yg mcm ni huhu..semput ooooi huhuhu
Published with Blogger-droid v1.7.4

0 orang yang tak busy ^^:

Post a Comment

Please give ur comment ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...