Thursday, November 24, 2011

Beg Murah, tapi suka ^^

Tak semua mampu memiliki beg yang mahal2 dan berjenama kan....dan tak semua yang mampu memiliki tapi sanggup membazirkan duit beribu2 semata2 untuk handbag kan...

tapi kadang2, memiliki beg yang mahal ni, menjadi kepuasan pada diri kita sendiri, betul tak? ye la, bila kita beli mahal2, sudah semestinya material yang digunakan bagus, so tahan lama...nak2 lagi kalau material jenis leather, memang beribu riban, tapi tahan bertahun2...

tapi (eh banyak pulak tapinya dalam entry ni hahahaha XD) kita ukurkan baju pada badan kita sendiri, jangan mengukur baju orang lain, pastu ukur pada badan kita, takut tak muat hehehe...

macam aku sendiri, memang teringin nk beli handbag yang berjenama...tapi bila di suarakan pada hubby, dah sah2 dia tak bagi...katanya beg hantaran dulu beli mahal2, tak pakai pun hihihihi, sayang la nk pakai kekeke...dia kata, cuba bayangkan RM800 semata-mata nk beli handbag, bukan ada tertulis harga pun pada handbeg tu RM800, dah tu bukan orang nk tanya pun beg kita berapa ringgit, janji beli yang cantik, dan tahan dan suka...omooo perunding imej aku ni boleh tahan gak la...RM800 katanya boleh bayar ansuran keta utk sebulan, siap lebih lagi boleh beli benda lain =.= huhuhuhu

yer, memang hubby jadi perunding imej, xdak la runding sangat pun kan, sebabnya kita nk melawa pun untuk dia, dia yang nk tengok...so pandangan orang lebih penting, dari pandang sendiri hahahaha....

dan ada jugak yang beli handbag mahal2, pastu show off bgtau beg aku ni ori ok, beli mahal2, (erk tak tanya pun huhuhuhu)  bila org kata "mcm kt petaling street je" ko jangan marah yer hehehe, sbb kebanyakkan jenama yang mahal2 ni , banyak imitation huhuhu...baik beli sembonia leather, memang xde imitation...

teringat kakak aku, dia pun seorang yang suka beli handbag, mau kalau suka tu, dia xkisah dh berapa harganya...tapi kata dia, kalau nk beli yang murah, jangan beli imitation, beli yang xdak jenama terus...kalau beli yang imitation, takut kita yang rasa segan...aku terdorong nk memiliki coach pun sebab dia la...dia sanggup berhabis beribu riban huhuhu, keja penat2 katanya....

ok berbalik kepada cerita handbag, ada je aku beli handbag murah2...sebab suka tengok n comel hahaha, last2 tak tahan, yang tu yang paling sakit hati huhuhuhu..tapi aku ni jenis tak beragak2, kalau besar handbag tu, segala mcm nk sumbat, botol air la, lotion la, berat kot hahahaha....

ni beg half leather...kalau full mau lagi mahal hahaha...suka sebab dia ada tali panjang boleh buat sling beg, dan tali pendek, paling penting ada tali satu saja dan ada poket di depan hehehe...memang beg febret ni...harga dalam RM70 je pun, di beli di The Mines

beg ni di beli tahun lepas, kononnya beli sebab senang nk pi melancong, last2 melancong ntah kemana hukhukhuk...harga RM50 kot, xsure, suka gak , material dia tahan lasak..suka dengan kaler pink tu...di beli di kedai Creative di Sunway Pyramid

ha yang ni lak suka2...polkadot...seyes suka sebab dia ala2 mcm korea sket hehehe...tapi yang tak sukanya sebab dia ada dua tali, aku memang suka satu tali je...harga RM40 di beli di jalan Tar...disebabkan ruang dia yang besar, memang aku suka sumbat2 mcm2, xternal hdd la, roti la, air la hahaha...last2 dah terkoyak pada hujung tali tu huhuhuhu....so simpan je la buat kenangan...
handbag hantaran mana? owh dia tak termasuk dalam kategori beg murah, so tidak boleh di masukkan dalam entry ini hahahaha....

korang pula macam mana? bagi aku, asal cantik, material ok, ok jer ^^...

p/s : hubby berjanji akan belikan aku handbag coach yang leather lagi 7 tahun dari sekarang zzzzzzzzzzzz, atau pun mengaplikasikan syarat yang dia bagi iaitu aku tidak boleh menulis status wall di fb selama 2 tahun baru leh dpat coach...ok, aku rela tunggu 7 tahun hahahaha

6 orang yang tak busy ^^:

m0sHiE~ said...

color merah pink tu cantik. ^^

Emma said...

suka-suka, i pun suka, bukan sapa tau pun beg kita mahai le murah....menang membeli menang memakai..heeee

Nzyrahun said...

cantik :D nazyrah suka beli beg gak,sampai tak tahu nak letak dekat mana huhu

Mama Gee said...

suke juga beg murah2n i..leh beli byk2..pastu tukar2...kalo jahanam pun takpele..sbb tak mahai...hehee

DZ LADYZ WARDROBE said...

murah pon ok..mahal pon ok klau de yg nk blanje..

busanamurah said...

Blogwalking :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...