Thursday, November 17, 2011

Aku gila rupanyaaaaa!!!

Yer...aku mengaku kawan2....aku mengaku yang aku sebenarnya gilaaaa!! huhuhu....

Omoo?? xmo kawan dengan aku dah sebab aku gila?? xmo baca blog aku dah sebab aku gila? Oh nooo...jangan laaa...

Sebenarnya aku baru sedar, yang aku ni gila game pada suatu masa dulu....tak caya?

Cuba korang baca entry di label ni...uit uit klik cni ^^. (kalau korang faham entry2 game aku ni memang terer ^^)

lepas korang dah baca, sure korang rasa aku gila game kan? tak sangka dulu aku mcm tu, sanggup tak tdoq, semata2 nk main online game...online games fb apa barang kan, asek nk kena request barang, pastu utnggu je, xdak cabaran langsung hehehe....

Suatu masa dulu
  • Aku sanggup habiskan duit, seminggu RM10 - RM20 untuk main game..duit tu untuk beli barang, web item je pun, bkn nmpk real, tapi di pakai oleh character game tu huhu...tambah kronik bila aku pandai beli guna kad credit omoooo...
  • Balik keja di hari jumaat, mesti tak tidoq dah sampai pagi sabtu, sebab nk join event..Rehat 3 jam untuk tidoq saja, pastu set alarm tuk bgn...makan pun 10 minit saja huhuhu kronik2...
  • Pi keja mengantuk, sebab malam2 dok main game hukhukhuk
  • Sanggup pi join gathering event2 game dengan member2 yang tak kenal, kebanyakkannya lelaki wuwuwu, tapi masa tu depa tau yang aku ni awek pdot, a.k.a my hubby...
  • terjebak dalam game oleh ajakkan bf sendiri, kitaorang ni bercinta jarak jauh, so nk jumpa or dating dalam game je la hehe, siap ada password klu jumpa kt dalam game, takut orang lain yang main id game kita tu hehehe...
  • Sampai termimpi2 dapat skill baru..tutup mata ja mimpi main game ran online huhuhu memang berhantu...
Kesedaran untuk berhenti main game apabila aku terpaksa fokus kepada kerja dan pdot ajak kawen, lagipun aku pikir, sampai bila nk main game ni? duit pun banyak buang dah, tapi demi hobi hahahaha....masa tu pdot pun dh seyes berhenti main untuk serius dalam kehidupan seharian...kalau dah terjebak dengan online game ni kan, memang korang xkan ada life, asek mengadap komputer je 24 ja, makan pun kadang2 termiss, semayang tak leh la nk tinggal kan, kena gak amek masa beribadah... 


So Ran Online game ni tinggal jadi kenangan kami dengan kawan2, gaduh dalam game mcm drama je, jumpa luar, ok ja, masing2 nk tunjuk hero dalam game hehehe....


Aku perasan, penulisan aku suatu masa dulu, memang lain berbanding sekarang kan, ye la skrg dh umo 27 tahun, dulu masa dok main game baru umor 23 tahun hahaha....


game memang menyeronokkan, tapi jangan smpi lalai yer...skrg aku kurang dh layan game, dok main pun game fb je la, Empire and Allies, tapi dah xbesh, sbb orang senang je nk serang huhuhu....


ok, tu je la nk cerita kenangan yang xsangka rupanya dulu aku gila hahahaha XD

1 orang yang tak busy ^^:

✿ MisZ FieQa ✿ said...

singgah sini n follow...^^

Post a Comment

Please give ur comment ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...