Monday, October 24, 2011

Laksa Ikan Sekoq


Korang penah try x? Aku yang orang kedah ni pun, kedai ni dah bukak 2 tahun, baru first time try dgn hubby masa balik kg dua minggu lepas...tu pun hubby tau daripada bos dia...

Alkisahnya aku ni memang hantu laksa, sehari makan berpinggan pun xpa..susah la nk jumpa laksa sedap kt kl ni ha...tapi nk buat xpandai hahaha...eh bkn xpandai,xpenah buat sendiri,tolong mak perisi ikan,tolong kakak aku blander bahan2 penah la...buat sendiri dari A to Z memang tak penah,sebab malaih hahahaha...

So hubby dah janji nk bawak makan laksa ikan sekoq ni..mula2 dia xmo,sbb dh petang,lepas masukkan game psp dia kt star parade, aku ajak gak dia g...dia malas dah nk pi,tapi bila lagi nak pi? Esok dia dh keja..janji lagi dengan wifey dia yang hantu laksa ni,memang tuntut smpi dapat la kan hihihi...you know me well kan dear hihihi...

Kedai laksa ikan sekoq ni warung saja tau..tepi jalan ja...tapi bawah pokok,memang strategik la tmpt dia...order la dua pinggan laksa dan air febret aku jus cinta hehe...sekali sampai laksa, erk sikitnya laksa...xpuas ni huhu...ada ikan temenung org utara panggil atau bahasa betulnya ikan kembung sekoq...tapi laksa tu mcm sejemput ja huhu..RM3 sepinggan...

pastu hubby pun berkira2 nk bungkus laksa utk bawak balik kg mak abah aku,so aku pesan lebih sbb xpuas huhu.. Nampak ja nasik lemak atas meja pun aku bedal hahaha..lapaq kot, makan nasik kandaq royal breakfast pagi tadi ja haha...

sekali nk bayar, baru la tauke tu bgtau " sebenaqnya boleh tambah lagi laksa dan kuah percuma kali kedua"..leeeerrrr awat la pi habaq lambat masa kai nak balik? Dia kata ada banner,tapi banner tu bawak pi kedai cawangan yang baru bukak.adeeh la,rugi rasa huhu... Yang aku tak puas hati, napa nk letak sikit sgt laksanya...korang tgk dalam pinggan pun nmpk sikit kan? Huhu...letak la banyak siap2 xdak la malu nk mintak tambah...letak yg agak berbaloi rm3 la kan huhuhu...aaa memang tak puas hati ni hehehe....

So pada sapa2 yang nk try laksa ni,jgn segan silu la mintak tambah ek..klu x jadi mcm aku hahaha..overall rasa laksa ni xdak la besh sgt,besh lagi laksa kt bangunan ukir or laksa harun ^^..just my opinion yg gila makan laksa ...
Published with Blogger-droid v1.7.4

2 orang yang tak busy ^^:

pn fAzrin in d h0use said...

adoiyaii...tkt aku nk mkn ikan nie..heheh...

princessofsun said...

laksa bangunan ukir mmg MANTOPP..!!! lama dah tak pekena laksa bangunan ukir ni...moi sup dia pon terbaek..

Post a Comment

Please give ur comment ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...