Thursday, November 10, 2011

Marry me Mary - Kdrama

Yeehaaa ^^, lana kembali lagi dengan review korean drama..kali ni drama Marry me Mary atau tajuk lainnya Mary Stayed Out All Night..lana pun tak faham pasaipa la depa ni suka letak banyak tajuk drama ni kan, padahal drama tu satu je, tapi banyak tajuk hehehe....klah, tak yah nak pening2 pikir pasaipa naaaa ^^...

Pelakonnya ialah :

Hero : Jang Geun Suk (lana suka tengok sebab hero dia saja hehehe, dia ni gak berlakon dalam drama U're Beautiful)

Heroin : Moon Geun Young (lana xsuka heroin ni, ntah la, terlalu kebudak-budakkan sangat kot, memang dia comel, tapi ntah, xsuka)


Second hero : Kim Jae Wook (dia berlakon jadi skema, sangat la kaku heh)

Second heroin : Kim Hyo Jin (comel la dia ni ^^)

  Sipnosis

Kalau nk sipnosis yang details, boleh baca kt cni ..  Meh lana ceritakan sket, berkenaan dengan Marry ni, bapak dia ada hutang along, pastu dia la yang menjadi mangsa bapa dia untuk dia kawen dengan anak kawan bapa dia...kawan bapa dia tu baik, nk tolong langsaikan hutang dengan syarat Marry kena kawen dengan anak dia, iaitu second hero tu(boleh rujuk pada senarai pelakon di atas kekeke :P) 

tapi mary takmo kawen lagi, so dia menipu la bapa dia, kata dah kawen dengan hero tu ha...dia terjumpa hero tu pun masa dia terlanggar hero tu...hero ni ada band sendiri dan dia la vokalisnya...serius lagu2 dalam drama ni besh tau...

jadi, apakah kesduahannya bila bapa mary tau yang mary dh kawen? tapi cerita ni, lana bgtau, happy ending la...xdak sedih2 sangat pun..memang xdak air mata lana menitis langsung pun hehehe....

Oklah, terus terang lana bgtau, lana ambil masa agak lama untuk habiskan cerita ni...sebabnya jalan cerita  agak boring...sebab ada part2 yang bisnes2 tu, ee menyampah la sket kan huhuhu..so, untuk drama ni, lana tak recommendkan korang tengok, sebab tak besh...lana tengok gak, sebab hero ensem, itu saja, ^^ hehehe...

 
all pictures credit to google ^^

4 orang yang tak busy ^^:

eKa said...

syonok tak citer ni...cantik kan derang ni.

or0nic said...

pandangan dari saya mengenai drama ini.

BOSAN

bosan sampaikan script writer dia berhenti, tukar script writer lain.

sila rujuk http://en.wikipedia.org/wiki/Mary_Stayed_Out_All_Night#Trivia

Bie_Honey said...

Lana, kita suka tengok citer ni.. Memang pun masa mula2 tengok sbb hero dia tu cute ^^, tapi lama2 layan plak.. Tp masa kita tgk tu kat TV, tu yg tertunggu-tunggu dpn TV setiap minggu sbb nk tau endingnya..hehe.. (^_^)v

LanaBusyBee said...

eka : xsyok sangat cita ni...tak di recommended kan tengok

oronic : memang bosan pun kan

bie_honey : owh tgk kt tv, tapikan bie, ada lagi citer yg besh tau hehe...cuma kita nk tgk apa ending dia, tapi seyes cita ni bosan huhuhu

Post a Comment

Please give ur comment ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...