Wednesday, March 31, 2010

Orang yang diet berfikiran sempit!!

Lama kan aku xupdate blog...mau tak nya 3 minggu berturut asek balik kampung saja...kiranya weekend aku terisi je la ceeewah ^^..minggu ni pun agak sibuk juga...

Hari-hari pun sibuk dengan usaha untuk menguruskan diri sendiri huhuhu...ada aku baca dari facebook seseorang," makan itu adalah nikmat, jadi org yang diet adalah orang yang berpikiran sempit"

HELLO!! diet tu tak semestinya kurus okeyh! Diet tu pemakanan yang seimbang, kalau asek makan saja, boleh dapat penyakit tau! tapi pemakanan yang seimbang juga boleh membantu menurunkan berat badan kepada yang ideal + bersenam...dapat berat yang ideal nampak cantik kan? suami/bf pun suka/sayang kan...

Dan aku tingat lagi kata-kata seorang classmate aku, dia seorang lelaki berkata " Lelaki rimas dengan perempuan yang gemuk" dan aku tanya tokwan, dia kata, ye la, kalau dh gemuk sangat rimas la ahahaha...tapi benda tu sumanya subjektif kan, ada yang suka, ada yang tak suka, so terpulang la kan, janji badan masing2 sehat iyaaaah..(tapi jangan sesekali nk kata orang berpikiran sempit, pikir dulu sebelum berkata okeyh!!)

Ok tatapan tuk hilangkan rasa emo di blog ni ^^
me & tokwan (dan dia sememangnya tokwan lagi dari sejak aku kenal dia ^^, apakah yang menyebabkan dia patut di panggil tokwan? itu rahsia aku dan dia ^^)

4 orang yang tak busy ^^:

mr bambino said...

sapa yg kata gitu tu la yg berfikiran sempit..diet is about mkanan seimbang, nak hidup lama dan nak elakkan penyakit

jgn patah semangat ok

jgn lupa terjah blog mr bam ye, bg berat latest, mencari TBL mac ni

Alida Ali said...

knpa lak org diet berpikiran sempat...cam pelik lak...diet kan utk kesihatan...klu mkn je nanti gemuk berpenyakit lak....ada ke laki nak perempuan gemuk...klu ada pun sikit la sgt % dia...

Bro Framestone said...

amboi... comey2 gitew ek...

undian akan bermula tengah malam ini...

Zakiah Mohd Saad said...

cewah....berseri2nya bakal pengantin ni...hg cam dah kurus jer..usaha tangga kejayaan betul!!chaiyokk ruby!!

Post a Comment

Please give ur comment ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...