Wednesday, March 3, 2010

Jalan-jalan Nilai 3

Pada 21 hb 2, iaitu pada hari Ahad, ya ya aku tau, ni tarikh dah lepas agagaga, baru nk update :P...xpa la, xkira nk cita gak xkiiiiraaaa...ahahaha

seawal pukul 8.45 pagi dah kuaq dari umah akak aku di lestari perdana, puncak jalil tu ja ha....Yang ikut serta jalan-jalan ke Nilai ini ialah adik aku, Shyda serta kakak Tokwan (iaitu sister in law to be ^^), Kak Kin.. Kononya bgtau kt Kak Kin nk pi amek dia kt bandar permai tu kul 9 pagi, last-last kul 9.30 gak sampai..ya la, aku isi minyak baby blue dulu...pastu aku buang isi perut lak agagaga, besa la pepagi (errr patut ka diceritakan kt cni? xpa la, nk bgtau lmbt ahahahaha)


Ikut highway lekas kot...uish lekaih ja sampai tau hehehe...dalam kul 10 pagi kami dah sampai di Nilai 1..Misi ke Nilai ialah untuk mencari tirai atau dalam bahasa bukunya langsir hehehe...dan misi ini gak membawa Kak Kin pergi berjalan-jalan ke Nilai, sebab dia xpenah sampai lagi...


Kakak aku dah bgtau awal-awal, kalau nk cari tirai, pi Nilai 1..sampai ja kt Nilai 1, kedai pun banyak xbukak lagi..eh kami ni terlalu awai ka sampai?? Mula-mula cari atm dulu, besa la, nk shopping kan hehehe...last2 cari ATM sampi ke Nilai 3 wakakaka...jauh gak eh Nilai 1 dgn Nilai 3..seb bek bukan jalan kaki agagaga...dulu aku penah sampai dengan akak aku, tapi dah xingt mcm mana, besa la, datang dengan orang, bukan nk amek port sangat pasai jalan ni hehehe


Nak cari mesin ATM punya la payah, last2 jumpa gak kt 7e..Pastu terus g bershopping...boleh dikatakan setiap kedai kami masuk hehe..besa la, mula2 tenaga banyak lagi kan..tengok karpet, wahah, gila la, cantik2, harga pun cantik gak la huhuhu...


Survey punya survey, dapat la satu tirai tuk bilik pengantin..eheh kaler pink hehehe...tapi semeter amatla mahal hukhuk..xpa la, amek 4 meter saja...pastu jalan2 lagi, tirai tuk satu isi rumah nk kena cari lak ni...Mak dah sms aku suh beli 20 meter kain tirai huhuhu...besaq tak besaq umah aku, nnt hampa kena la mai umah aku no makan nasik minyak hehehe...


 
la ni, fesyen tirai buat sekerat jarang..cantik kan...
  
aku berkenan sangat dengan yang ni, tapi semeter ja dah RM8.50..kalau 20 meter?? aaaaaaaaaa lari bajet, so aku xbeli huhuhuhu
  
yang ni lagi la, semeter ja berpuluh ringgit kot kalau tak silap aku huhuhu
  
ni pun suuwet ja kan...
  
 aku suka sangat yang macam ni..tapi xmampu la, amek gambaq ja la yang mampu ahahaha...

Last-last dapat la gak semeter RM4.50..ok la..kaler dia mcm nak purple, tapi mcm nk ungu, tapi ntah la..kaler gelap, xpa la, sbb umah tu luas sangat kan...hurm, nnt pepandai la mak aku jahit mcm na kan hehehe....pastu tu aku rasa mcm tak cantik lak berbanding dengan tirai2 yang kat atas ni, tapi bila pikiaq balik, berbaloi la kan dengan harga rm4.50 pun semeter, jimat ruby, jimat, misi nk jimat kan huhuhuhu (ayat sedapkan ati)

Dah abeh beli tirai, pi beli bunga lak tuk letak kat door gift..Last sekali singgah beli karpet..sebenarnya xdak dalam plan pun nk beli karpet ni, tapi bila aku pikiaq balik, xkan xmo letak karpet lam bilik pengantin kan, so aku amek la satu yang bulu2 tu, bukan karpet dari Belgium tuh, mau kalau dari Belgium RM350 sekakang kera ja besaq dia huhuhu..kena kawen dengan bangla jual karpet tu dulu la baru leh pakai karpet yang mahai agagaga...

Pi mai pi mai, dah kul 4 petang...pastu kami pun balik umah kak Kin, nk pi amek belacan nk bawak pi umah kak EA lak, (kakak kepada kak kin dan merangkap bakal kakak ipaq aku gak la ahahaha)...umah kak EA nun jauh sana kt selayang nun huhuhu...xpa2, sampai2 ja leh makan nasik, memang abeh la diet aku hari tuh ahahaha....penat gak la berjalan...xtau la berapa kalori yang masuk, berapa yang keluaq, macam sama ja hehehe...

3 orang yang tak busy ^^:

Alida Ali said...

Wahh dah soping ek nilai....murahnya langsir awak dapat RM4.50...

~ miss femme fabulosity ~ said...

Ruby !!!

Tak tau la napa kalau baca you punya belog mesti ketawa ketawa. Hahaha!

Cara you tulis tue mcm dialog betoi! Adeeeii.. terhibur I kat ofis nie. Rajin betol describe siapa Kak Kin la Kak EA la Kak Ell? Ehehehe ;p

Yg kelakar tang "Last-last dapat la gak semeter RM4.50..ok la..kaler dia mcm nak purple, tapi mcm nk ungu, tapi ntah la.." I bace pun pening.. purple tu ungu la dek non.. agagagagagaga <-- tiru hang gelakssss!

LanaBusyBee said...

alida : tu pun mak saya kata mahal huhuhu..tapi bila bawak balik umah rs mcm xberkenan lak adeeeh...

ell : ahahaha, ell ni apa la yang ketawa2 sgt tu? hehehe...a'a la, xpasan betul la, adeeh, sebenarnya nk kata mcm purple, tapi mcm nk brown, tu yang sebetulnya agagaga...mamai tu kak non, nk tdo hehehe

Post a Comment

Please give ur comment ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...