Tuesday, April 3, 2012

Makeup Review - Avon Liquid Foundation, Ideal Shade



Hi all...sorry lama xupdate, lately busy sket...sapa kata jadi surirumah keja senang n tak busy? Jadi surirumah sepenuh masa lah keja yang tak pernah habis2 you all...penat, tapi tak kurus-kurus pun...ye la macam mana nak kurus kalau kalori yang keluar sam dengan kalori yang masuk? Hahaha ok2 sudah merepek kerepek ni mak jemah oiiii ^^

Ok, now i nk introduce pada u all foundation avon ni...my makeup artist yang recommendkan foundation ni...dia kata best sangat...so i pun nak try...i bukan boleh, alergik kalau dengar perkataan cantik dan bagus ni hehehe...

Harga sebotol RM22 kalau tak silap la, time tu masa promotion...biasa la, avon kan selalu ada promotion hehehe...seyesly i memang tak berapa nk layan sangat barangan makeup dari avon ni, sebab i penah beli bedak avon, tapi tak sesuai, lipstick pun tak sesuai dengan my lip...tapi i memang suka barangan intimate dia, bra dia la of coz hehehe...dan jugak eyeliner dia, ala yang glimmerstik tu, yang boleh pusing2 tu, memang best!! Disebabkan  my makeup artist yang makeup kan i masa wedding retu, dia suggestkan foundation ni, so pun try lah...ok, avon sudah membuat peningkatan terhadap barang2 depa hehhe....so memang bagi i, ok dan best ^^

Ok berbalik kepada foundation yang i cerita tadi, berikut adalah ingredient yang ada pada foundation tu...hurrmmm so far, xde paraben or bahan yang mencurigakan, so ok la kan....

Dan ni lak gambar sebelum n selepas i pakai foundation tu...so far, i memang suka...muka mmg nmpk flawless...sorry i malu nk tayang mata i yg besar tu hahaha...(mcm gambar pesalah lak kan hahaha)

and taraaa, yang ni siap berbedak,eyeshadow serta lipstik segala...n sorry i tak suka fake eyelashes, sbb susah nak pakai huhuhu...
Makeup ni comot2 je, saja suka2 main2 makeup hihihi...(oh bedak bertampung2 sebab berpeluh nk snap pic hahaha)

So sapa yang nak try, untuk pakai harian pi keja, memang i recommend kan foundation ni...murah...ye la, pakai mahal2, pastu masuk waktu zohor, nk sembhyg, kena cuci semua kan...so biar murah dan xmembazir ^^

p/s : perasan tak ber i  i lak dalam blog ni? hahaha i rasa lebih sopan bersaya dalam bahasa inggeris, kalau saya, mcm skema sangat hihihi....kalau aku macam bermonolog dalam diri ja muahehehe

Published with Blogger-droid v2.0.2

1 orang yang tak busy ^^:

Emma said...

wah, makin segak lah hang...berseri seri

Post a Comment

Please give ur comment ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...