Wednesday, May 4, 2011

Cerita dalam kain


Cerita dalam kain?? Privasi? privasi adalah Kerahsiaan peribadi....adakah anda privasikan blog anda? ermmm jom kita sembang pasal topik ni dengan lebih lanjut lagi....
dalam tengah lana dok blogwalking sesetengah blogger kan, ada sorang hamba Allah ni, dia cerita habis pasal kisah peribadinya...cuma dia tak crita ja bila masuk toilet, bila sakit perut, tdo pukul berapa hehehehe...

bukan tak boleh...boleh saja...tapi korang jangan lupa, blog ni macam dunia tanpa sempadan dah...bukan macam, tapi memang hehehe...korang bayangkan korang cita pasal si polan dengan polan ni ,memburukkan dia...berterus terang, pasal peribadi, cerita habis, kalau korang tu femes, beribu2 follower, lagi la orang nk baca....(tapi kalau share cerita pasal keburukan dan kebaikan produk lain cerita yer kawan2 ku, lana sukaa, nnt leh review dulu sebelum mebeli ^^)

hubby lana sendiri cakap, kalau tulis tu jangan sampai memalukan diri sendiri, memalukan orang lain...tak elok menceritakan keburukan orang, itu dah membuka aib orang, lain la kalau kita nk sharekan kebaikkan orang...betul x? lana nk tulis apa2 yang berkaitan dengan hubby lana pun, lana tanya dia dulu, kang dia tak bagi, marah lak huhuhu...tak pasal2 kena delete entry...

ok, berbalik pada titik asalan yang berpaksi pada bumi yang nyata ni..bukan tak boleh kalau kita nk ceritakan pada orang, tapi ada batasanya....tapi ada juga yang privasi sampai kita naik menyampah, contohnya adik beradik dia pun nk berahsia, rahsia bagai gila, tapi akhirnya pecah rahsia disebabkan orang lain, see, konon nk jaga rahsia, padahal sekeliling dah tahu dah pun ermmm macam mana tu??? ok, mayb ada sebabnya di rahsiakan semua benda tu kan...

satu lagi,. rahsia pasal boyfriend/girlfriend sendiri..kenapa? takut nanti skandal tau dah ada boyfriend/girlfriend huhu mcm tu pun ada kan...ada sesetengah lak, cerita habis pasal boyfriend/girlfriend dia, tayang satu dunia, aku ada boyfriend/girlfriend, letak gambar berpelukkan, berciuman, alamak, tu sangat dah tak privasi kan...tapi tak kisah jika korang dah kawen, sebabnya, tayang la, suami.isteri korang, sebab korang dah halal...ye la, mau yang tak kawen lagi, tetiba clash , ha, tak ke naya namanya...pastu dok bukak blog, ada entry kenangan manis dengan ex korang, tak ke makan hati namanya???

lana sendiri takde la privasi sangat...sedang2 ja...ada yang lana crita, dan ada yang lana simpan...kisah "dalam kain" takkan nk cerita kan...aip2, pahamkan maksud "dalam kain" yer, jangan pikir yang bukan-bukan hehehehe ^^

tapi semua tu terpulang la pada hak masing-masing kan, masing-masing punya blog...cuma ingatlah, ada orang yang membaca blog kita, lain la kalau blog kita ni private kan hehehe...takut kadang2 orang salah tanggapan pada kita....mula la ada komen anonymous yang sibuk hal korang..yang tegur tak beradap..salah siapa? dan mayb anon tu dengki kot, korang femes hehehe....



6 orang yang tak busy ^^:

Mama Gee said...

rpivasi tetap kena jaga...masih ada yg tak boleh nk dikongsi bersama pembaca2 kat luar sana...kalau tak tahan sgt nk meluahkan pun..luahkan dgn lagu or kata2 kiasan je...sapa yg fhm fhmlah...

OreO HitaM said...

Cerita kedai kopi mcm mana plak?

LanaBusyBee said...

kak gee : yer setuku dgn kak gee...nk gak luah, ada pelbagai cara kan...paham ke tak terpulang la hehehe...

oreo hitam legam : apa hang merepek niiii? hahahaha

ieka Zakaria said...

lagu KRU- jeans biruku
kan?? kan?? ke generasiku?

hahahhaha :P

LanaBusyBee said...

ieka : ada ke laju kru tajuk jeans biruku? agagaga generasiku pun ada ke? try again ahahaha

~IekaZakaria~ said...

hahahhahah.... bukan ek??? wakakakakaka *tibai ikut suke hati* :P

Post a Comment

Please give ur comment ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...