Tuesday, August 17, 2010

Memang la hantu game sungguh

Sapa hantu? ahahaha kalau korang baca tajuk pun, korang dah boleh agak sapa hantu tuh hehehe...

No no xdak la hantu di bulan-bulan posa ni, cuma hantu ni asek dok main game saja hehehe...Masa weekend baru lepas ni, memang aku xdak keja la...bosan dah nk layan movie pun...nk tdoq? siang-siang, xlarat nk tidoq dah la kot...so apa lagi, layan game la....

Kebanyakkan game yang aku main, ada yang online, dan juga offline iaitu kena install la dalam laptop, pastu main la kan....game yang offline, selalunyaaa, bukan selalu la, memang aku akan download dari blog ni. Thanks adnan, sebab dia la, aku boleh main game berterusan tanpa main game yang hanya trial saja...Adnan ni bagus ooo, dia dah crack siap2, so kita tinggal install, pastu main game sampai la rasa cemuih hehehe...

So game yang aku layan weekend hari tu ialah Totem Tribe Gold...woho,, susah beb, sampai aku kena google untuk cari hint dan solve problem...sangat la mencabar....dan ni adalah hint yang membantu aku, kalau xdak hint ni, memang aku tak main la hehehe

Game ni sebenarnya lebih kurang mcm game Virtual Village, tapi yang ni lain sket...siap ada lawan-lawan, pertahankan kampung kita, mencari Totem dan macam-macam lagi la....Bila tang ada orang jahat tu, memang akan meremang la bulu roma aku, rasa macam berperang sungguh-sungguh ahahahaha....dengan sound effect dia macam kita tengah berperang, memang kalut gak la...kalau tension-tension, aku sarankan jangan la dok main, satg leh jadi lagi tension..aku sampai sakit kepala dok pikiaq macam mana nk lawan orang jahat tuh ahahaha....

Ni serba sedikit screen shot game tu


 Intro Game
 Ni antara koleksi gem2 yang berjaya aku kumpul, wohooo byk lagi tak kumpul nih
 Ni antara pulau yang dah aku terokai hehehe...banyak lagi yang belum unlocked
 Ni adalah contoh perkampungan aku hehehehe...setiap building yang dibina, ada fungsi dia masing2, contohnya Hut untuk produce orang, barrack = untuk produce fighter for defend kampung kita dan mcm2 lagi lah hehehe....

Dan sekarang aku tengah stuck kt Volcano Island...adeh la, susah sungguh...dan aku terpaksa stop sekejap, sebab aku rasa macam lagha la plak kan, baju pun tak basuh lagi, sampaikan malas nk mandi sebab main game saja...ish2, xelok sungguh kan perangai aku, tapi aku insaf seketika ni hehehehe.....(nasib baik la hubby munchy dok jauh, kalau x kena beletiaq dah aku, sebab xhiraukan dia hehehe)
So korang kalau boring, boleh la try main game ni...memang sangat mencabar la....Hubby munchy aku main pun lum tentu terror lagi nih hehehehe

5 orang yang tak busy ^^:

hazman aka species1980 said...

sesungguhnya GAMES online itu memang meralitkan.... muahahahaa

kisahsensasi said...

owh... nie games konsep ala2x WAR STRATEGY nie....

Jard The Great said...

hehe.. kaki game rupanya

Liza said...

ni kes ketagih ler nie, i know what you mean, bila dah start mmg susah nak stop

AdH said...

Adeh Ruby...dari zaman belajar dulu tak hilang2 lagi ke gian main game....ngee..

Post a Comment

Please give ur comment ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...