Tuesday, August 31, 2010

Alamak, terlupa laaaa

Dua minggu lepas, minggu kedua berpuasa aku balik kampung..masa nk balik tu sangat la tragiknya, menyampah pun ada....aku naik bas kt bukit jalil pukul 6 petang, dan bas itu adalah bas Pancar**n Mata***i...Pas abeh keja, terus bergegas ke bukit jalil, nasib baik la dekat saja..aku naik bas dekat2 pukul 6 dah...dan korang tau, kul 6.30 baru nk jalan...adeh laaa..

pastu benti plak kt jalan duta, kul 7.15 baru bertolak...nasib baik aku dah beli kueh masalodeh (nama di utara) atau dikenali sebagai vadey di sini..aku rasa kt utara je kot panggil masalodeh...dengan berbekalkan kuih dan air minirel, aku berbuka di dalam bas..oh ya, jgn risau, aku beli dua hengget kuih tuh, byk gak la, and sedap huahuahua...nanti la aku sambung cita pasal kueh fabret aku ni hehehe...pastu bas benti kt restoren jenjantas sg buluh untuk berbuka lak..


kul 8.30 baru jalan tau...aaaaa lembabnya la bas ni..aku bajet smpi dalam kul 12 mlm la kt aloq staq...dah la aku amek seat bawah, adeh la, adeh laaaaaaaaa....and korang tau aku smpi kt aloq staq kul bapa? kul 2 pagi!!! 2 pagi tau x aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!! 8 jam kot dalam bas aaaaaaaaaaaaaaaaaa


dan sampai2 ja, aku ajak hubby aku pi makan, dan kfc ja yang bukak time tuh, huhuhu memang la sangat lapaq...

alamak, intronya sangat la panjang, sorry ek korang, aku geram sebenarnya, xmo dah naik bas tu lagi, xmo dah aaaaaaaaaaa, baik naik bas maraliner ja...cepat dan laju serta selamat InsyaAllah...

Esoknya sabtu, mak aku ajak pi beli baru raya kt jakel yang baru bukak dekat aloq staq tuh..abah aku ada keja, lagipun abah aku ni jenis malas sket nk bawak kami ni shopping, kalau dia mau tu, mmg sangat luar biasa la huhuhu...


aku dah bgtau siap2 kat mak aku, aku and hubby aku temankan bawak pi shopping saja, gaji lum lagi...aku dah target nk beli baju yang dah siap jahit...sama la dengan adik aku gak...taaaaaaaaapi!!!! hampa nk tau, bila sampai ja kt jakel, adeh la, rambang mata kot....MIL aku kata jiran dia bgtau baju2 kt jakel tu mahai, mahai kalau cantik xpe la kot kan mak ^^...


pastu ada la dua jenis kain yang aku berkenan...sebenarnya aku tak yah risau pun nk bg upah jahit kat orang, sebab mak aku sendiri boleh menjahit heeee ^^...pastu aku pun pi bgtau kt mak "maaaak, nk pinjam duit mak dulu boleh? xtahan la godaan " ahahaha ...pastu hubby aku cuit aku " apa b ni, abg kan ada duit la, yang pi mintak kt mak tu pasaipa?" erk...ahahahaha aku lupa la yang aku ada suami , so tak jadi la aku pinjam duit mak aku, aku guna saja duit my hubby munchy hehehe....


boleh la ek aku terlupa, apa la...besa la, baru dua bulan kawen, dah tu dok berjauhan lak, dok rasa mcm boifren gulfren lagi hehehe...ok2, pasni b xyah risau dah and b takkan lupa dan yang b ada abg ahahahaha....

2 orang yang tak busy ^^:

Sugar Land said...

kah kah boleh lupe ekkk.. isk isk isk lepas nih ruby hang mesti tak lupa dah sbb en pdot dah bagi green lite pinjam duit :P

Bro Framestone said...

cet... nie ade harapan.. mase shoping terlupa anak ade kat mne he..23x

bagus punya akak la nie... selamat bukan akak bro kan he..23x

best x naik bas sampai 8jam... sabar ek.. dugaan di bulan pose je sume tue

Regard,
BroFramestone Blog
@ Sudi-sudikan melawati BroFramestone In D' House

Post a Comment

Please give ur comment ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...