Tuesday, April 6, 2010

Aku teruja la dia leh kurus tanpa ubat-ubatan waaaaaaaa

Keterujaan aku menyebabkan aku tulis entry ni dan esok2 la tulis pasal project aplha ^^..

Pepagi dah aku sibuk dok tulis status kt fb nk kurus and menu aku lunch nnt..so mulai hari ni, aku xmo makan nasik lagi ok...tapi mkn benda lain seperti telur, ayam, sayur, buah-buahan...say no to nasi...benda berminyak pun sekali sekala boleh la mcm mee goreng ke kan...

Sehari aku minum air 2.5 liter..bgn pagi terus minum air, baru pi mandi n gosok gigi, awek muda tau buat mcm tu hehehe^^

So, pas update status kt fb, ada sorg member aku, dia ada bg tips..dan kali url blog ni..
Member aku bgtau diet hanya

sarapan : Ayam (goreng /bakar), Telur (rebus/goreng mata), sayur hijau (celur).

Lunch : Ikan (bakar), Telur (goreng mata/rebus), sayur hijau.

Malam : Ayam (bakar/goreng), sayur hijau.


see!! xdak nasik pun wes...dan dia tak menggunakan bantuan jusmate 5 ke, herbalife ke, aplha lipid ke, ubat2 ke, hanya diet yang disiplin jer...

nk tengok pic dia?


Sebelum

Selepas???






















Selepas

See!!!...Teruja tak? teruja tak??? kan kan ^^..diet dan disiplin yang saaaaangat kuat...syabas dik, akak kagum!! clap2 for u ^^...now dh jadi consultant tak berbayar lak kan ^^...(akak promote kasi traffic banyak ^^) nk tau lebih lanjut, pi baca kt blog dia http://taknakgemuk.blogspot.com/

So marilah kengkawan, (kak ida dan naim) kita kurus dengan dengan sihat, cantik bergaya, jimat duit hehehe...duit leh simpan shopping bila ada JJ card member day yeeeah ^^

4 orang yang tak busy ^^:

~mEanDaLwaYsbEmE~ said...

hi
i pun dah start diet atkins ni..drpd blog tu jugak la..so far seminggu 5 kilo turun!wuhuuuu..jauh lg cpat dr jusmate ke,hbalife ke..

good luck to u too

Mohd Naim said...

thanks coz sharing nice blog with me!!

ingat nak amalkan mcm tu jugak..tapi nak buat mcm tu perlukan bajet yg lebih tinggi..takpe, tunggu lagi sebulan dua la..lagipun aku bukanya ada 'death line' mcm ko ruby...hehehe

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

waaa.. sama mcm my kazen.. dulu mcm tu jugak laa.. lpas diet diet.. trus skrg dah slim.. jeles..

LanaBusyBee said...

mEanDaLwaYsbEmE~ : waaa seminggu 5 kilo? beshnya, cepat kan ^^...pastu ada naik balik x? xkan ....

naim : sharing is caring kan ^^...bajet apanya wes? beli telur and ayam ja pun..ye la ye la, death lien la sgt, satg tokwan dok perli, xtahan dh beb hehehe

☺[ai][sUmi]☺Chan : besh kan? kita pun tumpang gembira...gemuk ni bkn xbesh, xbesh tang senang dpt sakit, tu yang tak besh kan

Post a Comment

Please give ur comment ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...