Monday, April 26, 2010

Merajuk yang sakit hati

(picture credit to google)

Apa perasaan korang kalau merajuk dengan sesorang tapi xdak orang nk pujuk?? penat la kan? penat la merajuk, pastu xdak org nk pujuk...lebih baik xyah merajuk kan...buat sakit ati ja kan?? ahahaha...ni la terjadi pada aku sabtu baru2 ni....

hari jumaat lepas, tokwan turun KL sbb nk g kenduri sepupu dia kt cheras ni ha....so dalam kul 3.30 ptg bertolak dari aloq staq..aku tau pun sbb aku yang col dia...dia nk bgtau aku bila nk bertolak? jgn harap la huhuhu.....dia dh sampai KL dua jam lebih di KL, baru aku tepon, masa tu dah kul 11 malam dah...tengok!! aku gak yang nk kena col tanya dah selamat sampai ke belum ermmmm...rasa mcm sakit hati la gak...napa xleh nk inform kat aku? aku seorang perempuan yang risau...perempuan mana tak risau kalau tunang dia jalan jejauh pastu xinform apa2 kan...dah la lum kawen lagi hukhukhuk...

so malam tu aku rasa mcm nk merajuk....dia kata nk col aku...aaa geram lak rasa..kul 2 pagi baru col aku...dah sah2 memang aku malas nk angkat dah...kononnya dh tdoq, padahal dok layan cita adamaya hehehe...

sok pagi sabtunya, kul 10.30 pagi baru dia col aku...strategi merajuk aku makin menjadi2...dia tanya mcm2 aku jawab ermm ermm ermm ja ahahaha....geram!!! pastu aku msj dia " i'm nothing for u" pastu dia col balik ahahahaha...dia xreti la nk pujuk, adeeeeh..penat la merajuk mcm ni....tapi aku nk merajuk gak, i'm drama queen u know ahahaha...

pada dia balik dari masjid ( akad nikah sepupu dia) dia col aku..tanya napa xdatang? nk g amek ke? semua sedara dia dok tanya, mana ruby? napa xdatang? dia cakap aku pening...ha, pastu siap suh aku bersiap, nak datang amek...aku tetapkan merajuk aku..mengada2 x ek? agak mengada2 la kan? kisah apa aku, aku geeeeram eeeeeeeeeeeeee....

Last2 petang tu, dia xcol aku pun....dah penat bg mesej yang saiko2..last2 aku yang mintak maaf ahahahaha...bengong2...

pastu malam tu kitaorang kuar dengan sepupu dia main bowling di alamanda...pastu dia tanya, besh x merajuk bila xdak orang nk pujuk? ahahah ampeh la tau....saja je nk ngada2 dgn dia....abeh tu nk ngada2 dengan sapa lagi kan....tq yang sbb sudi layan i yang ngada2 ni, b kan drama queen ahahahaha

2 orang yang tak busy ^^:

Matjoe said...

haha, biasak ler berchinta.

E K A said...

ruby...merajuk sbb nak perhatian tak pe kan...skang leh la mrajuk tak jwb cal..kalu dah kawen,dok 1 umah...tak leh lari mana dah ruby...mesti tak sempat nak merajuk dah ok

Post a Comment

Please give ur comment ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...