Saturday, April 3, 2010

Lelaki vs pink

terlintas untuk aku tulis pasal entry ni sebab baca eka punya entry la ^^....

napa la ek lelaki ni xmo sangat pakai baju kaler pink?? bukan pink yang terang, pink lembut je, xterang sangat pun aiiih....

contoh terdekat, tokwan la...masa nk pi cari kemeja tuk di buatkan hantaran, dah pujuk rayu aku nk suh dia pakai kemeja pink...dia kata xmo..dia kata kalau dia pakai pink, nnt terus jadi aaaauwwww...cis, mana ada laaa...awak tu tetap nampak macho di mata saya ^^.....

sebelum bertunang pun, aku penah nk belikan tshirt pink kat dia, tapi dia xmo...ermmmm, aku belikan tshirt berkolar pun dia dh kata mcm budak skema bila pakai tshirt tu...ish laaaa...apa la nk jadi tokwan ni...dah tua dh pun, bawak2 la smart sikit kan, ni nk dressing muda jaaa...dah la awak tu nampak mcm umoq 21 ja hukhukhuk....

tapi, bila aku cadangkan nk buat kad kawen kaler hitam + pink, setuju la plak...so aku design sendiri kad tu, so far dia puas ati...korang nk tengok tak kad kawen aku?? scrooll down ke bawah yer..































Mana leh tengok ahahaha...suprise la...nnt aku bg gak tengok bila dh tiba masanya ^^.... esok, aku nk g semua house nk beli baju batik kat tokwan...tanya gak kaler apa yang dia nak? aku kata kaler pink ok? dah sah dia xmo...tapi dia kata " kaler hitam ada bunga2 pink pun ok gak" ececece...nak gak warna pink tu hehehe....

Tema baju kawen and hantaran dari aku pun tema pink gak...nak ke tokwan pakai baju warna pink? nak tau, kena la mai kenduri aku nnt na ^^ hihihihi

5 orang yang tak busy ^^:

Megat Azfar said...

haha..memang laki susa sikit nak pakai baju pink..
bagi kitorang, lau pink=auuww/gay

haha..lau muke putih takpelah..nampak macho..

lau gelap cam aku nie..huduh kowt~

Mohd Naim said...

just 2 share.....sebelum zaman perang dunia ke 2, warna pink ialah warna yg sinonim dgn lelaki dan biru pula sinonim dgn wanita, kerana pink asalnya daripada merah..merah kan warna yg garang,berani..dab biru pula warna kelembutan...

tapi zaman dah berubah..warna pink jadi warna yg sinonim dgn wanita dan biru pula dengan lelaki...

kalau kena gayanya..lelaki juga kelihatan macho dgn warna pink..lelaki yg memilih warna pink juga dikatakan 'berani'..

chewahh..mcm pakar fesyen plak komen aku nie...hehehe!!

LanaBusyBee said...

megat azhar : pemikiran ko ni sama la dgn tunang rby tu hukhuk...xde la gelap sgt pun kan, ok jeee....

naim : waaaa aku baru tau la wes, tq sudi share info ^^boleh ja hg jadi pakar fesyen ceeewah ^^

E K A said...

wah tema pink hitam ye
cantik...
beshnya
eka suka urusskan hal2 kawen ni
cam nak je naik pelamin lg

miss lolly a.k.a luvfareda said...

dah penah wat entri lellaki n pink neh :)

Post a Comment

Please give ur comment ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...