Thursday, October 8, 2009

Raya lagi....

Hish xabeh beraya lagi... besa la...raya kan sebulan...

Sebenarnya ada banyak benda aku nk post lam blog ni...dan tujuan utama aku ialah untuk berkongsi dengan suma orang ^^

Kisah raya ni pada hari Ahad yer...setelah hari Sabtu aku dok kt umah jer....Plan memang last minit jer...Farah la yang planning..aku on jer...pastu ajak jer kekawan mana yang nk join...

Kiah siap mai tdoq kt umah akau ari sabtu tuh, sbb Ahad pagi tuh dah nk pi umah Ajue..Kiah la ni dah tak dok kt Puchong lagi dah...dia dok kt Damansara dah..ceeeewah kiah...so jauh la dari Damansara nk ke Kajang kan...

Janji dengan Farah jumpa kt petronas dekat pasar borong selangor kul 8.30 pagi, taaaaaapi aku terbangun dan terjaga kul 8 pagi huhuhu sorry farah hehehe...PAstu siap lebih kurang, kul 9 aku dah siap2 nak kuar...sekali keta aku kena blocked..tu perkara normal kalau dok kt umah flat mcm aku tuh, taaaaaaaaaapi masalahnya, keta yang blocking tuh, dia tarik hand brake aaaaaaaaaaaaaaaaaa bengong...aku apa lagi...dah la lambat...dah rasa bengang dah ni...ni kali kedua terjadi kt aku huhuhu...langkah yang leh aku buat ialah memicit hon sekuat hati iyaaaaaaaaaaaah ahahahaha padan muka...bising gila dengan bunyi hon keta aku ja ahahaha...lama gak la...lam sepuluh minit gak dok bunyi hon tuh..last2 ada pakcik ni dan dua orang abg mai tanya pasepa...agakanya depa dah xtahan bunyi bising hon keta aku kot agagagaga...besa la, aku bgtau keta block pastu tarikh hand brake...yang aku pasan, sorang abg ni, dia penah tolong aku kuarkan keta aku masa first jadi mcm ni dulu hehehe...

Last2, dengan tenaga tiga orang lelaki disaksikan aku, kiah dan ada sorang akak ni, depa berjaya mengangkat keta (wira) ketepi...wahah, memang kuat la depa ni..tabik spring la...pastu kul 9.30pagi baru kuar dari umah huhuhu....fuh nasib baik jalan x jem...bawak 120km/jam rilek ja aahahaha....

Seb bek farah n fuad cool lagi ^^ tapi lam ati aku xtau la hehehe...then kami bertolak pi umah ajue kt kajang..taman apa ntah lupa lak aku...makanan pun lum siap lagi, dok menyembang2 je la...ha tu la, sbb tu la aku kuar lambat farah ^^...ajue dan emaknya memasak nasi lemak yang sangat special...sedaaap seyh..thanks ajue...kalut2 gak la, sbb janji dengan azmi nk pi umah Dayah lak pastu...then xsempat nk snap pic pun kt umah ajue huhuhu...

Kat umah Dayah di kg jernang bandar baru bangi...waaa umah Dayah sangat unik dan cantik tau hehehe ^^...pastu jumpa azmi kat ctu...mcm2 kami sembang...tambah2 lak dgr cerita masing2 kan, ada bapa orang jer pun, aku, Farah, Fuad, Kiah, Nuar, Dayah n Azmi jer pun, tapi besh ja aku rasa....pastu apa lagi, sesi bergambar la hehehe...Ok2..malas nk cakap banyak lagi...layan la pic di bawah yer.....
Dayah, Farah, Kiah dan aku ( kiah dah mcm ekin dah hehehehe)

Peace peace peace kamu jangan nakal ^^

Aku rasa kami dah mcm dewasa jer suma hehehe..bak kata farah, umo pun dah suku abad dah hihuuu


Tengok azmi tuh, pakai stokin tapi pakai slipar, farah kata mcm lam pantang dah hehe..oit tembam la azmi n nuar, senang ati ek? hehehe


me ^^...aku rasa mcm, arghhhh diet aku xkemana pun agagagaga

1 orang yang tak busy ^^:

yesterdayrising said...

hgpa suma tembam..aku ja xtembam2 lagi ni..

Post a Comment

Please give ur comment ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...