Friday, September 9, 2011

Kontes sempena Garnier Deodorant `TAKE CARE' Campaign

Selamat hari raya semua ^^...i'm back!! heehehe...

So macam mana dengan raya korang suma? ok ka? aku mcm biasa2 saja...semakin hari semakin ge ge ge muk muk muk hahahaha...
Link
dah lama sebenarnya aku tak join kontes2 ni...memandangkan aku pengguna tegar Deodorant Garnier, why not aku try join kan hehehe....

Kontes ni di anjurkan oleh Jardness...boleh klik kt cni untuk menyertainya..cepat oi, tarikh tutup 15 hb 9 ni tau...xdak banyak masa dah hehehe

yang aku suka kontes ni sebab :
  1. deodorant garnier memang deodorant febret aku dan aku pengguna tegar deodorant ni
  2. hadiah tajaan daripada pihak Garnier sendiri
  3. Kontes ni di adili dengan gambar yang kita hantar pada pages Jardness dan juga Pages Garnier dan di nilai oleh pihak Garnier sendiri..bukannya kontes "like" yang mana aku paling tak suka huhuhu...

Hadiah yang di tawarkan...beshnya kalau dapat, xyah nk beli dah hehehe
_______________________________________________________________

ok dah habis bab satu, sekarang bab aku nk masuk kontes ni lak...gambar yang di pertaruhkan beserta tagline sekali ^^



_______________________________________________________________

ok dah bab gambar, habis bab 2...now aku nk masuk bab napa aku pilih deodorant garnier ni? bukan sebab aku nk join kontes ni aku baru terhegeh2 nk beli deodorant ni, sorry sket na, aku dah guna lama deodorant ni, tahun lepas lagi...situasi dia mcm ni...

aku : wes, hang pakai deodorant apa ni? bau mcm dauh teh lemon ja...sedap ja bau dia....  
adik : aik, bau ketiak aku la, wangi kan hahahaha
aku : ceh..hang pakai deodorant apa ni? habaq la...  
adik : ni ha (sambil tunjuk deodorant garnier), aku pakai deodorant ni la...  
aku : owh garnier, yang iklan kata boleh ketiak putih tu ek? wangi la wes...aku nk try gak la...


(sesungguhnya kami adik beradik ni cepat terpengaruh dalam membeli produk yang telah di cuba oleh salah sorang, kalau adik aku try, pastu tak sesuai dengan dia, aku pun takkan guna, sebab kami kan satu rahim yang sama, kulit pun lebih kurang ja penerimaan sebarang produk tu)

ha sejak daripada tu, aku memang pengguna tegar deodorant garnier ni...sebab bau dauh teh yang seolah2 ada lemon tu la buat aku terpikat, (hidung aku la bau mcm tu, tak tau la hidung korang bau mcm na kan hehehe)

ada penah sekali terlupa pakai (sebab tertinggal kt rumah kakak aku), bau ketiak aku, adeh la, pening aku rasa huhuhu...dan start daripada inciden tertinggal kt rumah kakak tu, setiap kali nk beli stock deodorant garnier, mesti aku beli yang pek kembar, jimat beb..kadang2 pek kembar ni, dia bagi free trial lotion,waaaah sudah bagus kan...satu aku spare kt rumah, satu untuk travel mana2...kalau tertinggal ada lagi yang spare tu, bijak kan? so memang xdak masalah bau bangla lagi dah miahahaha XD...

aku rasa, memang aku takkan tukar lagi dah jenama deodorant ni..memang aku pakai yang garnier ja, sebab dah jumpa jenama yang sesuai dengan aku...tak melekit pun, seyes rasa selesa dan lebih confident...

________________________________________________________________

ok habis bab 3, masuk bab produk garnier lain yang aku pakai (eh panjang la pulak entry kali ni, al maklum la, lama tak menulis, ketagih lain macam la hahaha)

1. compact powder garnier

first time aku try compact powder ni, masa tu aku kekurangan bajet...so compact powder ni ja la yang murah dan aku rasa besh, ada lagi yang murah, tapi mcm was-was sket, takut tak besh...aku try beli yang natural..sekali try kt muka, fuyooo gebu seyh muka aku hahaha...rasa mcm flawless ja hehehe..

so bila dah abeh compact powder tu, masa tgh ada duit lebih sket, aku beli la compact powder yang ada dua function tu, alaaa, yang boleh jadi foundation kalau di basahkan span...ada 24 spf...tapi seyes, bila aku pakai bedak tu, hubby aku kata, awat la boh bedak banyak sangat ni?? erkk, padahal aku letak sikit ja huhuhu..rupa2nya memang bedak tu bagi kesan mcm tu huhuhu...start dari ctu, tak kira la duit aku banyak ka, sikit ka, aku memang serik dah nk beli bedak lain, baik aku guna bedak compact garnier ni, murah pun murah, besh pun besh ^^...

ni pun aku beli compact powder garnier, sebab nk buat spare..satu dalam handbag, satu kt rumah ^^

2. BB cream Garnier

alamak, memang sejak terpengaruh cita korea ni, aku suka nk try bb cream hehehe...aku penah try yang faceshop punya bb cream, tapi seyes aku tak suka huhuhu, sebabnya dia punya tekstur dia liat sket..nk pakai dekat muka, kena toyoh sesungguhnya supaya rata di muka..dok ada ja kt umah, tak pakai pun..sebab bila aku pakai, muka aku jadi mcm kelabu, padahal kulit muka aku xdak la gelap mana pun huhuhu...

satu lagi bb cream simply siti, pun kulit muka aku tak sesuai...nasib baik la aku beli yang trial pack saja huhuhu...so memang tolak dah produk simply siti, sebab aku try guna yang trial set kan, kulit aku naik ruam di muka dan berjerawat huhuhu...

memang dah serik sebenarnya aku nk beli bb cream ni, baik aku pakai lotion olay dengan foundation loreal, dah la kan...tapi tengok dalam iklan, lisa surihani perkenalkan bb cream garnier ni, aku rasa mcm nak try lak...tambah2 dia punya tagline, 10 manfaat dengan satu minit, waaaah, lagi membuat2 nk try hehehe

masa nk pi beli stok deodorant tu, aku ternmpk bb cream garnier ni...owh , xdak la mahal pun rm19.90 ja, utuk 20ml kot kalau tak silap...ok la tuh, mampu dimiliki...pas dah belek2 kt belakang kotak bb cream tu, dia ada tulis, ringan..wohoo ringan maksudnya tak liat la nk pakai di muka (korang faham x maksud liat? ala, dia mcm agak pekat, susah nk di calit di muka, mcm tu la)

masa tu, aku beli kt watson, harga rm19.90, tapi dapat diskaun, bayar RM17.90 je...oklah kan...xdak la semahal bb cream faceshop, pastu tak pakai pun huhuhu....

biasa la perempuan kan, kalau beli benda baru, sure gedik2 nk try kan hehehe...start try malam tu gak kt umah... besh la...senang ja nk oles kat muka...memang la tak melitupi parut2 sepenuhnya di muka, tapi compact powder garnier kan ada, bila gabungan kedua2nya sekali di oleskan di muka, so muka jadi flawless ^^

so, bb cream ni, aku akan beli lagi kalau dah abeh..senangnya hati..dah jumpa bb cream yang sesuai di muka..paling penting tak berminyak okeh ^^...

____________________________________________________________

ok abeh bab 4, masuk bab barang garnier yang di gunakan oleh rakan2 serta my sibling...

my housemate pakai lotion garnier...tanya dia, besh ke guna lotion tu? dia kata besh, sebab bau lemon tu yang besh, rasa melembabkan kulit dan cepat meresap dan tak melikit...waaah, aku rasa nk try la suatu hari nanti, selepas lotion nivea besar gabak yang aku beli tak abeh2 lagi hahahaha...

adik aku pun pernah try lotion garnier...dia kata, tu pun dia beli pek kembar, hubby dia belikan...beshnya la haaaaaih....

tapi, satu la yang aku nk berterus terang tentang product garnier yang aku pakai, iaitu facial face, mayb sebab muka aku ni jenis berminyak, memang tak sesuai dengan muka aku kot...pakai seminggu je, terus naik bintik2 merah mcm jerawat tu huhuhu..memang stop la pastu...lagipun kawan aku cakap, kalau kita nk tukar product lain pada muka, make sure muka kena rehat tanpa sebarang product selama seminggu, pastu baru guna product yang baru, supaya kulit muka tak terkejut...aa kan, betoi gak tu kan...

klah, panjang sangat dah ni...seyes entry ni memang dari hati ni hehehe...

7 orang yang tak busy ^^:

Jard The Great said...

hehehehe... cantek gambar! thanks sudi join!

alis :) said...

wah sis pun peminat garnier ke? kita pun :)

LanaBusyBee said...

Jard : gambar bukan dari dslr pun hehehe...

alis : aa ^^ yeeay geng ^^

- zuriey - said...

goodluck..

Redbloodsnow said...

good luck dear :)

Rapunzel Cikilolo said...

nice blog and info :) drop by

Emma said...

Sungguhlah rajin hang....semoga berjaya!

Post a Comment

Please give ur comment ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...