Monday, September 26, 2011

Yeeay dah jumpa doodle yg comel dan harga berpatutan ^^

Sorry girls lana busy lately (dah blog pun nama lanabusybee kan heuheuheu ^^)...dengan ada training untuk menjadi trainernya, sampai termimpi2 ko hehehe....harini pun free sket xdak training, tapi kena siapkan material adobe photoshop untuk training nanti yaaaaw adeeeh (=.=)

dan didalam kesibukkan tu gak, lana kena siapkan wedding kad kawan2 dan juga customer..curi2 masa kena siapkan, time weekend dan waktu malam la lana nk belek2 pun kan.....lana ni xdak la tere sgt la kan nk design ni, biasa2 saja huhuhuhu...

so untuk nana punya wedding kad, dah lama kot dia chup lana, tapi lana memang busy, xberkesempatan, tapi sian lak si nana, kang xdak kad kawen lak dia...pastu nana request nk letak character dalam kad dia, so lana pikir balik letak doodle la kan comel gak hehehe...ladi satu, nana nk kad kawen dia xsama dengan orang lain, kiranya memang design khas dia punya la hehehe...


google punya google, terjumpa la satu blog yang boleh design doodle2 ni, comel...tapi alamak, mahal la plak, padahal lana nk simple2 je pun huhuhu...pastu lana bgtau kt hubby munchy suruh designkan doodle, mati2 dia ingtkan nk kena lukis muka orang sebijik jadi mcm kartun, bukan mcm tu la lalink oiii..penyudahnya, xlukis pun hukhukhuk....


pastu lana meneruskan lagi proses googling muahaha...last2 terjumpa blog Kerasa Manisnya Epal..eh adik beradik cik epal kah? oh noo, tidak sama sekali hehehe...dan yang beshnya owner blog ni adalah student dari utem, tempat lana menimba ilmu dulu yaaaw ^^...haruslah bangga beb, sebab KUTKM tu penuh dengan kenangan ^^


pas lana deal dan deal dengan Dila, maka lana pun bersetuju untuk meminta jasa baik Dila melukis doodle pada kad kawen Nana....dan hasilnya taraaaa ^^ comel x?

perasan tak, sama sket dengan doodle tag kawen lana ni (seperti di bawah)? 
sebabnya, lana kasi link dan code kaler pada Dila supaya buat yang simple2 lebih kurang mcm doodle lana tu ha hehehe...lana kan pink+baby blue maniac hehehe....
 
now presenting kad kawen nana ^^...ni side perempuan...rasanya nana pun lum tengok lagi kad dia ni, tapi lana dah email pada dia dah....exclusively design untuk nana...

dan ini untuk side lelaki...harap2 nana suka la kan....

So pada dila, keep in touch ya darlin, nnt akak nk mintak dila design doodle lagi yer...kalau korang nk dila designkan pun boleh, comel2 semuanya...takde la mahal sangat pun, mampu di miliki ^^....

psst : dok menjelajah habis satu blog Kerana Manisnya Epal ..terus dapat ilham nk ubah layout blog jadi comel2, tapi adakah masa itu wahai lana yang busy like bee? uhuuuk (T_T)

3 orang yang tak busy ^^:

*Miss Geli^ said...

akak ada terperasan awak..hehehhe...tapi tatau awak pun blogger..

salam kenal la..

Emma said...

Baru ku tahu rupanya Lana ni pandai mendesign dan sangat kreative juga, malangnya ahkak dah kawin, tunggu dapat menantu la ahkak cari Lana kay...heeeeeeee

cik Dil said...

ahaa, yg laki tu, dil ikut baju yg akak bg link tu..hehe..nk lukis baju melayu, nmpak simple sgt..hehe

thanks tau.. ^^

Post a Comment

Please give ur comment ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...